#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Festivalul National al Cercetasilor Unitate si Prietenie, editia a 15-a

Festivalul National al Cercetasilor Unitate si Prietenie, editia a 15-a

Revista nr. 162 | 28-11-2012 | Alexandru Mitchievici


În fiecare an în ziua de 1 Decembrie e Centrul Local „Axente Sever”, al cercetaşilor din Alba Iulia, organizează an de an un eveniment dedicat tuturor cercetașilor din ţară.

Ajuns la a 15-a ediţie, Festivalul Naţional „Unitate şi Prietenie” găzduieşte peste 300 de cercetaşi din toată ţara. Este o bună ocazie de a-şi revedea prietenii, de a cunoaşte oameni noi, dar şi pentru programul care le este pregătit de către cercetaşii albaiulieni.

Tema acestei ediţii este „Breslele zilelor noastre”, în contextul în care, pe vremuri, veneau la Alba Iulia de 1 Decembrie, meşteri din toate colţurile tării, de la fierari, la croitori, pantofari ş.a.m.d. De această dată, participanţii la eveniment vor face parte din diferite bresle moderne: a inginerilor, doctorilor, arhitecţilor ş.a.m.d.

Festivalul cercetaşilor ţine 4 zile, timp în care participanţii vor participa la diferite ateliere, un joc de tip treasure hunt prin Cetatea Alba Carolina, dar şi la jocuri şi activităţi spontane, având ocazia de a cunoaşte mai bine atât istoria oraşului, cât şi oraşul în sine.

Un program interesant are loc vineri, 30 noiembrie, când va avea loc o competiţie a Breslelor, un joc de tip treasure hunt prin Cetate, începând cu ora 16.00.

Sâmbătă, 1 decembrie, cercetaşii vor participa la Parada făcliilor (ora 19.00), iar seara va avea loc un Bal al Breslelor, unde cercetaşii din fiecare centru local participant îşi vor prezenta activităţile din ultimul an. Evenimentul se va încheia cu o festivitate de premiere a celor care s-au dovedit mai îndemânatici şi mai curajoși în activităţile festivalului.

Îi amintim aici pe cei care au sprijinit această ediţie a Festivalul Naţional „Unitate şi Prietenie”: Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba, Instituţia Prefectului Alba, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, Colegiul Tehnic „Apulum”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, STP Alba, Grupul Skepsis, Miracolix, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Asociaţia RYMA. Evenimentul este realizat cu sprijinul şi ajutorul Supremia Alba Iulia, Cora Trade Center Alba Iulia, Lin&Ema Alba Iulia, Obiectiv Alba Iulia şi Mormota Cluj Napoca.


 

Taguri: festivalul, national, cercetasi, unitate, prietenie, 2012, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>