#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Un targ de animale va fi inaugurat la Cugir

Un targ de animale va fi inaugurat la Cugir

Revista nr. 161 | 23-11-2012 | Alexandru Mitchievici


Duminică, 25 noiembrie, la Cugir va fi inaugurat târgul de animale, construit de către Asociaţia Crescătorilor de Animale pe un teren de pe Strada Serelor, la intrarea în oraş, unde, cu ani în urmă, se aflau serele fabricii. Târgul este doar o parte a unei investiţii mult mai ample pe care asociaţia a iniţiat-o cu sprijinul Primăriei: este vorba de un abator de capacitate mică, sediul asociaţiei, un garaj de utilaje agricole, un atelier de reparaţii a acestor utilaje.

Ioan Mircea Burlan
, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale, a ţinut să precizeze: „Fermierii vor avea acces la toate serviciile de care au nevoie. Târgul de animale, dar şi abatorul care va fi finalizat ulterior, precum şi celelalte servicii, reprezintă o necesitate pentru crescătorii de animale din Cugir şi localităţile apropiate. În prezent, aceştia nu-şi permit să meargă la abatoare mari pentru a-şi sacrifica animalele, iar multe dintre astfel de centre îi primesc cu greutate. Chiar şi comercializarea animalelor vii este destul de anevoioasă, crescătorii trebuind să se deplaseze pe la diferite târguri din judeţ şi din ţară. Sunt aspecte care în cele din urmă descurajează fermele mici de subzistenţă”, a precizat Ioan Mircea Burlan, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale.

La rândul său primarul Adrian Teban a declarat: „Ne bucurăm că începând de duminică, crescătorii de animale din Cugir îşi vor putea comercializa bovinele, ovinele, porcinele în propria localitate şi avem convingerea că acest lucru reprezintă premisa dezvoltării viitoare a fermelor mici şi mijlocii”.


 

Taguri: targ, animale, inaugurat, Cugir, asociatia, crescatorilor, Ioan Mircea Burlan, Adrian Teban

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>