#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    

Sandy, Halloweenul, Gitenstein

Revista nr. 158 | 02-11-2012 | Alexandru Mitchievici


Sandy, Halloweenul, Gitenstein

În ultimele luni ambasadorul SUA la Bucureşti a intervenit foarte nepoliticos în conflictele politice. Marţi, 30 octombrie, ambasadorul Mark Gitensetein a vorbit despre ceea ce se întâmplă acasă, în State – s-a referit evident la dezastrul provocat de uraganul Sandy. Din păcate pentru domnia sa, nu l-a răbdat limba să nu facă anumite remarci la adresa politicienilor români. Ştiind faptul că toate sondajele dau un mare câştigător, USL-ul, Gitenstein a avertizat: „Alegerile vor dezbina România”, adică dragilor, nu e bine că îi votaţi pe USL-işti că ei vor declanşa conflicte cu locatarul de la Cotroceni (presupusul preşedinte al României, Traian Băsescu).

Lăsând laoparte orice rigoare diplomatică, dl. Gitenstein face o profeţie ameninţătoare, cum făcea pe vremuri Saşa Brucan, răposatul profeţist de servici al FSN-ului (devenit PSD, PD): „Modul în care se va face numirea procurorului general şi procurorul şef al DNA ar putea periclita parteneriatul strategic dintre Statele Unite şi România”. Cu alte cuvinte, dacă la Parchetul General şi la DNA nu sunt puşi în funcţie procurorii lui Traian Băsescu NU e bine.

Dl. Gitenstein ameninţă cu distrugerea unui parteneriat strategic care funcţionează de vreo 15 ani pentru un motiv foarte simplu: Băsescu trebuie să îşi pună în funcţiile de conducere a DNA-ului şi a Parchetului oamenii săi. Pentru că altfel, procurori „neascultători” ar putea redeschide nişte dosare grele pentru Băsescu: cazul Flota, cazul casei din str. Mihăileanu, cazul Casa Dante, mineriada din 1990 (Băsescu era secretar de stat la Transporturi), cazul alegerilor fraudate din 2009 etc.

Băsescu are o serie lungă de dosare de care nu poate scăpa decât dacă îşi pune oamenii săi la conducerea sistemului judiciar. Sau ar mai fi o variantă de scăpare a Băsescului, după ce acesta va pleca de la Cotroceni – unii comentatori politici afirmă că Statele Unite ar urma să-i ofere lui Băsescu o funcţie diplomatică, un post care să-i confere imunitate în faţa Justiţiei româneşti pe care o controlează din 2005 (Băsescu l-a numit pe Daniel Morar la şefia DNA în 2005, iar Luminiţa Codruţa Kovesi a fost numită în fruntea Parchetului General în 2006).


Editorial apărut joi, 1 noiembrie 2012, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: uragan, Sandy, Halloween, Gitenstein, ambasador, politica, romaneasca, declaratii, PDL, Traian Basescu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>