#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

A venit Sandy, insa apocalipsa intarzie

Revista nr. 158 | 01-11-2012 | Alexandru Mitchievici


A venit Sandy, însă apocalipsa întârzie

Televiziunile de ştiri din toată lumea sunt în priză maximă, nu vor să rateze un Breaking News sau o Ediţie Specială cu sfârşitul lumii. Pe toate posturile TV sunt ştiri şi emisiuni serioase în care se spune că mayaşii au anunţat că pe 21 decembrie 2012 va fi sfârşitul lumii. Americanii cred că semnele sfârşitului sunt peste tot, că ele s-au tot lăsat văzute de câţiva ani de zile: după ce uraganul Katrina a răvăşit America acum câţiva ani, iată acum, la sfârşitul anului 2012 uraganul Sandy este pe buzele tuturor. Sandy a lovit marea capitală a lumii, Babylonul vremurilor noastre: New York-ul, oraşul care nu are noapte, după cum ne spunea Frank Sinatra, dar se pare că nu mai are nici multe zile de trăit.

Ziariştii americani trăiesc momente speciale pentru cariera lor profesională: emisiuni live, ediţii speciale, News Alert-uri, Breaking News-uri ş.a.m.d. Uraganul Sandy îşi face de cap prin New York: a închis metroul, a închis Bursa new-yorkeză şi Rezerva Federală, a închis magazine, firme şi cartiere întregi. Aflată la final, chiar şi campania electorală disputată între democratul Barack Obama şi republicanul Mitt Romney a fost suspendată. Dacă nu va rade din temelii New York-ul, cel puţin Sandy va decide câştigătorul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite.

Se apropie apocalipsa, spun vechii mayaşi, dar nu toată lumea se teme… Undeva la marginea Europei, unde legile, fondurile şi democraţia europeană funcţionează cu sincope, românii îşi văd, netulburaţi, de ale lor: interminabile scandaluri politico-economice, o campanie electorală pentru parlamentarele care se aproprie şi criza economică mult prea lungă.

Parafrazând un banc din vremea lui Ceauşescu, România este cu 100 de ani în urma Occidentului şi prin urmare chiar şi apocalipsa la noi va întârzia un timp, adică vreo 100 de ani.


Editorial apărut miercuri, 31 octombrie 2012, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: a venit, uraganul, Sandy, insa, apocalipsa, intarzie, Romania, sfarsitul, lumii, Basescu, Barack Obama, Mitt Romney

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>