#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

Sa aveti un Halloween fericit

Revista nr. 158 | 31-10-2012 | Alexandru Mitchievici


Să aveţi un Halloween fericit

În fiecare an sfârşitul lunii octombrie aduce românilor (atâţia câţi am rămas prin patrie, vreo 15-16 milioane de suflete) doar lucruri neplăcute: frigul, cheltuieli mărite cu gazul şi curentul. În plus, anul acesta vom avea şi o dizgreţioasă campanie pentru alegerile parlamentare. Să nu uităm că peste câteva zile vine o nouă delegaţie de vampiri de la FMI ca să ne spună să mai închidem nişte companii, să mai privatizăm nişte intreprinderi de stat.

Pentru românii globalizaţi sfârşitul de octombrie mai aduce ceva în plus: petrecerile tematice de Halloween cu draci, laci, vârcolaci, vampiri, zombi, moroi şi alţi sugători de profesie. Toate cluburile, puburile, televiziunile au trecut oficial în anotimpul vampirilor: totul a fost redecorat conform sărbătorii de Halloween (apropo de redecorare, în aşteptarea sărbătorilor de iarnă Alba Iulia va fi împodobită cu beculeţe în valoare de 100.000 euro. Şi cică e criză).

În mod sigur cei 4 ani de criză grea nu pot ştirbi apetenţa românilor pentru petreceri americănizate cu vampiriţe sexy şi super-vârcolaci musculoşi, cu strigoi şi alţi monştri reinventaţi de cultura urbană de masă.

McDonalds, Dracula, Vampiri, Halloween (la Alba Iulia avem chiar un Havalloween, de Zilele Oraşului), Parada Gay, Valentine’s Day, Banca Mondială, FMI – acestea sunt doar câteva din nefericitele importuri făcute din America după 1989 de societatea românească. Dracula, Ceauşescu, Iliescu, Băsescu – simboluri ale unui popor în care vampirii naţionali sug tot ce prind: sângele, pensiile, salariile, bugetele, fondurile europene etc etc.

Suntem un vesel popor foarte trist, apatic, resemnat, guvernat de 23 de ani de o şleahtă de vampiri şi moroi care an de an devin tot mai graşi, tot mai prosperi şi tot mai flămânzi. Trist este că nimeni nu încearcă o exorcizare în masă, o salvare miraculoasă din ghearele „bampirilor” politici.

Aşadar, vă dorim să aveţi parte de o zi de 31 octombrie normală, liniştită. Un Happy Halloween!


Editorial apărut marţi, 30 octombrie 2012, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: sa aveti, happy, Halloween, fericit, Valentines, day, varcolaci, draci, muroi, zombi

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>