#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

USL-ul plateste borcanele sparte de guvernele lui Basescu

Revista nr. 157 | 24-10-2012 | Alexandru Mitchievici


USL-ul plăteşte borcanele sparte de guvernele lui Băsescu

Un deputat liberal din Braşov a spus că noua doctrină a PNL-ului este „Prin oi înşine”. A fost o aluzie la neinspiratul preşedinte al PNL-ului care s-a gândit că ar fi bine să-l aducă în tabăra liberală pe flamboaiantul Gigi Becali. Ideea lui Antonescu de a-l aduce în echipa PNL pe Gigi Becali a oferit muniţie presei portocalii cât pentru o lovitură de stat, două puciuri şi 3 mineriade. În mod evident că presa aservită PDL-ului nu va sta cu mâinile în sân şi va toca zi de zi credibilitatea USL-ului, PNL-ului, lui Antonescu, lui Ponta şi celor mai vizibili lideri ai alianţei. Ăsta este de fapt principalul scop al presei băsiste: să ducă USL-ul sub pragul de 50 la sută din voturile de la alegerile din 9 decembrie.

USL-ul va fi hărţuit, decredibilizat, atacat, criticat din toate poziţiile. Am văzut că analiştii băsişti acuză USL-ul (care se află la guvernare de 6 luni de zile) de toate relele posibile: că România nu accesează fonduri europene, că România nu intră în Spaţiul Schengen, că investiţiile străine au scăzut spre cifre infime, că investitorii străini pleacă din România. Într-adevăr lucrurile acestea se întâmplă, scăderea este mai mult decât evidentă în sistemul financiar-economic, dar nu USL-ul este vinovat de toate aceste nenorociri – sau dacă este vinovat, este în foarte mică măsură vinovat, în mult mai mică măsură decât PDL-ul şi Traian Băsescu.

În acest an, USL-ul nu face decât să culeagă „roadele” guvernelor conduse de Traian Băsescu, guverne care în 3 ani nu au făcut decât să înregistreze rezultate economice tot mai scăzute. Cifrele economice nu au urcat în ultimii 3 ani, iar în mai, când a venit Ponta la guvern, brusc au început să scadă. Scăderea este de durată, s-a înregistrat constant de prin 2008.

Aşteptăm cu interes ca, în presa băsistă, USL-ul să fie făcut vinovat de începerea crizei mondiale, de căderea economică a Greciei, de criza din Spania, de Caritasul din Cluj, de FNI, de fuga lui Cristian Sima (de la Bursa din Sibiu) şi, de ce nu, de vânzarea flotei comerciale a României.
Ca o concluzie: dacă USL-ul lăsa PDL-ul la Putere în 2012, astăzi nu ar mai fi trebuit să plătească toate borcanele sparte de guvernele lui Băsescu!


Editorial apărut marţi, 23 octombrie 2012, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: USL, plateste, borcanele, sparte, guvern, Basescu, criza, economica, investitii, FNI, Schengen, Cristian Sima

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>