#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator

Basescu ne-a facut cu mana si radea la noi

Revista nr. 157 | 22-10-2012 | Alexandru Mitchievici


Băsescu ne-a făcut cu mâna şi râdea la noi

În weekend, Băsescu s-a plimbat prin Secuime, unul din puţinele locuri din România unde preşedintele (contestat, demis de popor) nu este întâmpinat cu înjurături şi referiri la mama sa şi la originile sale materne.

Singurele elemente empatice care îl leagă pe Traian Băsescu de comunitatea maghiară este pălinca şi gulaşul. Evident, Traian Băsescu nu respectă, nu apreciază, nu dă doi bani pe maghiarii ardeleni. El este interesat de comunitatea maghiară din Ardeal doar din perspectiva în care reprezentanţii maghiarimii din parlamentul românesc pot fi folosiţi pentru constituirea unor majorităţi parlamentare.

În ultimii ani, Băsescu a acceptat anumite cedări de suveranitate doar pentru ca regimul Băsescu-Boc-Udrea să rămână neclintit. La începutul anului 2012, preşedintele Băsescu a cerut PDL-ului o lege prin care să se înfiinţeze o universitate de stat (plătită de stat) în limba maghiară la Tg. Mureş. Era o cedare în schimbul căreia UDMR-ul trebuia să sprijine regimul Băsescu.

Ne aducem aminte în iulie 2012 cum premierul radical Viktor Orban a cerut maghiarilor ardeleni să nu se prezinte la referendum şi astfel, îl sprijine pe Traian Băsescu.

Ce uită maghiarii ardeleni, dincolo de cadourile primite de la Băsescu, este că acest personaj nu a făcut decât să încerce să dividă comunitatea maghiară din Ardeal. Băsescu l-a sprijinit pe Tokes Laszlo împotriva UDMR-ului, a sprijinit crearea Partidului Civic Maghiar, a încercat mai multe prin care a încercat să-i învrăjbească pe maghiari, unii împotriva altora. Dacă maghiarii nu se trezesc, se vor trezi că nu mai au reprezentare în Parlamentul României…

Întrebată dacă l-a văzut pe preşedintele Băsescu prin vacanţa sa în Secuime, o unguroaică spunea amuzată că l-a zărit pe preşedinte trecând cu maşina prin localitate: „Şi mi s-a făcut din mână şi râdea la noi” (expresia e mot-a-mot, nu am schimbat nimic din expresia în graiul românesc al unguroaicei pe care am auzit-o la Ştiri).


Editorial apărut luni, 22 octombrie 2012, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: Traian Basescu, ne-a facut, cu mana, radea, noi, Secuime, UDMR, Viktor Orban

Ratari

Criticisme (2)

Eu
23-10-2012
excelent "mi s-a facut din mina si ridea la noi" Asta este presedintele secuilor:)
Raspunde
nu-i bai
24-10-2012
...si daca nu mai au reprezentare....ce-i...?
Raspunde
 
Eu
24-10-2012
daca nu vor avea reprezentare nu va fi nimic rau sau bun pentru romani. doar ca ungurii se vor prinde abia atunci ca au fost trasi pe sfoara, si regulati si cu banii luati:) . Nu credeam ca o sa ajung sa spun asta, dar ungurii din romania au inceput sa dea dovada de prostie mai mare decat a romanilor. Traiasca prostia maghiara !

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>