#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    

Good Bye Merkel, Go home Barroso

Revista nr. 156 | 21-10-2012 | Alexandru Mitchievici


Good Bye Merkel, Go home Barroso

La Bucureşti s-a strâns toată floarea cea vestită a Apusului Popular European. De mult nu am mai văzut atâtea feţe zâmbitoare într-o ţară care a trăit mineriade parlamentare, puciuri, lovituri de stat, încălcări ale statului de drept, un război civil, fraudarea cu 2.000.000 de voturi a referendumului: popularii europeni s-au îmbuibat la Carul cu Bere din Bucureşti, dar nu doar cu bere, ci şi cu pălincă (bună, de Sălaj), sarmale, mici, ciorbă de burtă şi alte merinde româneşti.

Am văzut în presa de Alba că unii regretau ţinerea simultană a mitingului USL de pe Arena Naţională pe motiv că se pune în umbră întâlnirea PPE de la Bucureşti. Mai mult, lui Ponta i se cerea să facă front comun cu Băsescu pentru interesul naţional, ca să demonstrăm Europei că ştim ce vrem şi că suntem parteneri loiali în cadrul Uniunii Europene.

Pe scurt, precizez că întâlnirea PPE a fost una de partid – a popularilor europeni –, nu a fost implicată Comisia Europeană (CE) sau Consiliul Uniunii Europene, chiar dacă preşedinţii celor două instituţii au fost prezenţi la Bucureşti. Barroso, Van Rompuy şi ceilalţi au venit, nu ca lideri ai instituţiilor europene, ci în calitate de politicieni, aparţinând grupului Popularilor Europeni, aşa că nici Ponta, nici Antonescu, nici românii nu aveau de ce să îi primească pe popularii europeni cu pâine şi sare. Eventual cu ouă, roşii, cântece, pancarte şi sloganuri…

Chiar m-aş fi aşteptat (sau mi-aş fi dorit mai degrabă) să văd în stradă mii de români protestând faţă de prezenţa la Bucureşti a 4 personaje care în anul 2012 s-au implicat brutal în politica internă românească, salvând regimul Traian Băsescu prin acel cvorum ticălos: este vorba, în ordinea vinovăţiei, de Viviane Reding, Barroso (preşedintele CE), cancelarul german Angela Merkel şi Viktor Orban, premierul ungar.

Comisarului sovietic, Viviane Reding şi lui Barroso, le spunem că aşteptăm cu bucurie alegerile de la Comisia Europeană, pentru ca ambii să primească ceea ce merită, adică să plece şi să ne lase în pace, să-i lase pe europeni în pace.

În privinţa Tovarăşei Frau Merkel, îi spunem atâta: Drum lung şi cale bătută, în speranţa că SPD-ul să-ţi dea o lecţie frumoasă în alegeri. Auf Wiedersehen, Kamarad Merkel! Go Home!


Editorial apărut vineri, 18 octombrie 2012, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: good bye, Angela Merkel, go home, Barroso, comisia, european, PPE, Traian Basescu, PDL, Viviane Reding, Viktor Orban, Ungaria

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>