#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

Doar circul ne-a mai ramas

Revista nr. 156 | 17-10-2012 | Alexandru Mitchievici


Doar circul ne-a mai rămas

Cristian Tudor Popescu a spus că afacerea Cristian Sima (fostul director al Bursei Sibiu, omul cel care a fugit în străinătate cu milioanele altora) seamănă cu un FNI pentru bogaţi. Eu aş spune că seamănă mai degrabă cu un Caritas pentru bogaţi, adică un fel de ruletă unde poţi câştiga de 8 ori sau mai multe ori suma pe care participantul o pune la bătaie sau poate să piardă totul, aşa cum s-a întâmplat şi la Caritasul de la Cluj.

Dar lăsăm deocamdată circul public generat de cineva la comandă (nu ştim cine) prin plecarea lui Cristian Sima şi ne îndreptăm puţin atenţia spre ultimele achiziţii de candidaţi pe care le fac partidele politice în aşteptarea alegerilor parlamentare de la 9 decembrie 2012.

Când am auzit că Becali candidează pe listele PNL Bucureşti am crezut, în primă instanţă, că e o farsă a celor de la televiziune. Dar nu a fost şi nu e o farsă, nu e nici 1 Aprilie, nu e nici Helloween sau altă petrecere cu personaje exotice. E o cruntă realitate a liberalismului românesc în anul 2012; se pare că liberalii intenţionează să-l pună pe liste inclusiv pe celebrul Honorius Prigoană, fost membru PDL.

Revenind la Becali, patronul Stelei, am văzut că liberalii chiar l-au pus, pe bune, pe George (sau Gigi) Becali pe listele PNL Bucureşti. Cred că ceva se întâmplă acolo, la conducere, ceva nu sună bine, cineva nu are toţi boii acasă. La ce se gândesc liberalii? Că astfel atrag voturile Partidului Steaua? Păi şi partidul ăsta a decăzut în ultimii ani, de când preşedinte suprem este Gigi Becali…

În afară de bani, oi, ceva voturi şi mult circ, Nea Gigi nu are ce să ofere! Atunci nu văd de ce să-l bagi pe latifundiarul din Pipera în fostul partid al Bărtienilor. Poate vor astfel să contrabalanseze populismul deşănţat propagat de Dan Diaconescu şi Partidul OTV! Cine ştie? Multe nu putem comenta. Încurcate sunt căile electorale spre Parlament.

O mică concluzie putem trage acum la două luni înaintea alegerilor parlamentare: atât USL-ul, cât şi PDL-ul, propun mult circ în campania ce neoficial a început deja. Surprizele, cu bufoni, jongleori şi dresori de lei vor mai fi. Toate partidele promit circul, poate doar asta le-a mai rămas: circul purtând ştampila PDL, USL, PP-DD.


Editorial părut miercuri, 17 octombrie 2012, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: doar, circul, ne-a ramas, Cristian Sima, Gigi Becali, becalizarea, PNL, Crin Antonescu, Victor Ponta, Honorius Prigoana

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>