#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Ion Dumitrel crede ca Vasile Blaga ar putea fi repus in functia de presedinte al Senatului de catre Curtea Constitutionala

Ion Dumitrel crede ca Vasile Blaga ar putea fi repus in functia de presedinte al Senatului de catre Curtea Constitutionala

Revista nr. 141 | 04-07-2012 | Alexandru Mitchievici


Ion Dumitrel comentează situaţia politică complicată de la Bucureşti: reamintim, în cursul zilei de marţi, 3 iulie, preşedintele Senatului (Vasile Blaga, PDL) şi preşedinta Camerei Deputaţilor (Roberta Anastase, PDL) au fost revocaţi din funcţie. În locul celor doi au fost majoritatea parlamentară USL-UNPR-minorităţile naţionale i-a numit în funcţii pe Crin Antonescu (preşedintele PNL) şi Valeriu Zgonea (lider al PSD-ului).

Prim-vicepreşedintele PDL Alba, Ion Dumitrel, în discuţie cu ziariştii:

-Cum aţi comenta evenimentele din Parlamentul României?
-Pentru mine a fost chiar o surpriză, a fost o reacţie, prin reprezentanţii lor, a celor care se tem de statul de drept şi de legislaţia care iată încet-încet începe să fie aplicată, în ceea ce priveşte corectitudinea în viaţa de zi cu zi a tuturor.

-Credeţi că e posibil să vedem cum Curtea Constituţională îi repune înapoi în funcţie pe cei doi preşedinţi ai camerelor?
-După câte ştiu eu în ceea ce îl priveşte pe dl Blaga, da; nu cunosc foarte bine în ceea ce o priveşte pe dna Anastase.

-Într-un cuvânt cum aţi cataloga tot ceea ce se întâmplă zilele acestea?
-Nu-i normal. Dacă o Putere vrea să schimbe, trebuie să se schimbe, dar respectând legislaţia, fără discuţii: democraţia-i democraţie, dar asta înseamnă şi respectarea legii. Fără să respecţi legea până la urmă te afli în altă parte. Pentru mine cel mai rău lucru a fost atitudinea faţă de Curtea Constituţională, faţă de instituţiile juridice, nu faţă de un partid sau altul sau lupta politică, asta a fost, este şi va fi, uneori mai aprinsă, alteori mai liniştită, categoric va exista.


 

Taguri: Ion Dumitrel, crede, Vasile Blaga, ar putea, repus, functia, presedinte, Senat, curtea, constitutionala

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>