#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Casacadorii rasului. Faza postelectorala

Casacadorii rasului. Faza postelectorala

Revista nr. 141 | 02-07-2012 | Alexandru Mitchievici


Am găsit în presa locală un pamflet foarte bun, poate cel mai bun din ultima vreme. Poţi să fii sau să nu fii de acord cu ceea ce scrie în articol, poţi să fii sau nu de acord cu autorul, dar pamfletul e foarte bun. De nota 10!  


Cascadorii râsului. Faza postelectorală (pamflet obraznic)


Abia s-a terminat campania electorală în care ne-am amuzat şi nu prea, că distinşii noştri politicieni locali ne dau motive să râdem în hohote demonstrând că dacă veşnicia s-a născut la sat, prostia s-a născut în politică şi a ajuns la maturitate.

Faza postelectorală a cascadorilor râsului a fost declanşată de aparaţia într-un cotidian din Alba Iulia, proprietatea unui penelist vopsit, a siglei PNL. Nimic neobişnuit pâna acum. Umorul involuntar este dat de faptul că pe sigla PNL a aparut codul de bare, ceea ce ne arată o noua etapă în dezvoltarea partidelor politice din România. Etapa informatizării. Dai cu scanerul peste codul de bare şi afli câte parale face partidul respectiv (1 leu în cazul nostru pentru PNL Alba). Mai mult, distinsul blatist Atanasiu probabil va introduce case de marcat pentru şpagă, ca nu cumva şpaga să rămână în afara partidului, adică (Doamne fereşte) să se întâmple ca şi cu Silviu Bian caruia i s-a lipit pe degetelele unsuroase o parte din zeciuiala de partid.

Dar motive să ne hlizim faţă de cascadorii râsului din aşa-zisa politică locală (de fapt o atitudine de gaşcă în care ideile contează mai puţin decât numerarul) avem destule.

După ce au scris cu rujul furat de la Hedviga pe pereţii WC-ului de la primărie „PDL+PNL=LOVE” exact sub numerele de telefon ale puicuţelor din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” (apropos, când ni se spun şi nouă numele consilierilor locali care s-au dedulcit la farmecele cărnoase ale fragedelor prostituate?) PNL-iştii din Alba au ignorat trecutul şi au devenit cei mai buni prieteni ai PDL-ului fără să ştie că o alianţă care începe într-un WC tot acolo se sfârşeşte.

O să ne amuzăm copios pentru că acum noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman (anti-PDL-ist căruia i s-a terminat benzina) va răspunde de activitatea filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor pe care o va mai sponsoriza din când în când spre marea bucurie a domnului Aurel Pantea care s-a trezit în campania electorală să îl înjure pe Roman şi care se va trezi în viitor obligat să îl laude.

O să ne amuzăm şi de UDMR care va plânge în pumni şi va blestema cu eficacitate (înjurăturile ungureşti fiind foarte colorate) faptul că minoritatea italiană a reuşit să introducă limba italiană ca limbă oficială în administraţia locală din Alba Iulia în mai puţin de 24 de ore, deşi ungurii încearcă să introducă maghiara de peste 22 de ani.

Cu siguranţă o să ne amuzăm de naivii PNL-işti care au intrat în caracatiţa PDL-istă cu inima larg deschisă şi cu dosul întors catre electorat. Prea mulţi purici nu or să facă în posturile pe care le-au obţinut prin nesimiţire. Nu îl văd pe Simone Albani putând face faţă (presupunând că ar vrea) lui Mircea Hava. Două-trei lătraturi cu damf de Jidvei ale eternului şi fascinantului Hava către viceprimarul onorific italian vor fi suficiente ca să îl ţintuiască pe bietul şi plăpândul Simone în polistirenul porţii castrului roman, de unde se va da jos doar după miezul nopţii, ca să nu îl vadă nimeni.

Celălalt vajnic luptător împotriva corupţiei PDL-iste, Florin Roman, l-a revaluat pe Dumitrel, omul care tace atât de inteligent, dar nu pentru că ar spune ceva cu tăcerea lui de aur, ci pentru faptul că după maximum trei propoziţii i se termină vocabularul. Acum Dumitrel nu mai este olteanul rău, rău de tot, care este străin de interesele judeţului Alba, ci un partener bun, bun de tot. Cum să nu fie bun un nene care taie puţin din ciolanul lui şi aruncă sub masa prezidiului Consiliului Judeţean o bucăţică de cozonac pentru pudelii din PNL?

Să nu îl uităm şi pe marele maestru al blatului artistic, Teodor Atanasiu, a carui pricepere în a pierde alegeri a contat atât de mult. În triunghiul Bermudelor politicii locale, Atanasiu reprezintă unghiul obtuz în timp ce Roman şi Albani ocupă fiecare câte un unghi confuz. Ne aşteptam ca domnul Atanasiu să îşi continue traseul politic, deşi nimeni nu a observat ca dl Atanasiu să fi facut ceva bun în politică cu excepţia faptului ca şi-a plimbat colesterolul între Alba Iulia şi Bucureşti, unde şi-a lăsat amprentele pe clanţele ministeriale. Şi cam atât. Istoria va consemna doar că dl Atanasiu a fost ministru pentru că nu va putea consemna ceva ce a făcut dl Atanasiu.

O să ne mai distrăm şi cu contractele de furăciune ale aceloraşi PDL-işti unşi cu toate alifiile, timp în care viceprimarul sau vicepreşedintele PNL-ist ne vor explica cu politeţe că noi suntem răi, dar Hava şi restul sunt buni...oameni buni pentru Alba. Noi suntem răi că nu vedem pixelul albastru (ruşine... Dinu Patriciu).

Motive de amuzament o să ne dea caricaturile astea politice, dar şi caricaturile de cavaleri templieri care defilează prin Cetatea de polistiren într-un ritual caraghios şi infantil pângărind mormântul lui Iancu de Hunedoara, sau kitsch-urile în uniforme care vor mişuna prin partea privatizată a Cetăţii.

O să zâmbim însă amar la polistirenul şi rigipsul ce se va înmulţi în Cetate precum ciupercile. Aşa spunea şi poetul: „Polistirenul este în toate. În cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare”. Şi o să ne bucurăm de zecile de terase sezoniere care vor împânzi Cetatea, oferind albaiulienilor posibilităţi culturale nelimitate de a citi etichetele cu promoţiile producătorilor de bere.


Radu Octavian


PS: Persoanele enumerate mai sus cred că sunt în viaţa particulară nişte taţi iubitori, soţi grijulii, vecini de treabă. În politică însă...


*Articolul a apărut în ziarul Unirea din Alba Iulia, luni, 2 iulie 2012

**Până la urmă e doar un pamflet, aşa că citiţi-l cu zâmbetul pe buze...

Taguri: casacadorii, rasului, faza, postelectorala, Simone Albani, Teodor Atanasiu, Florin Roman, Mircea Hava, Ion Dumitrel, USL, PDL

Ratari

Criticisme (2)

marius
07-07-2012
Hedviga nu are ruj. Ma baieti, mai reevaluati-o din cand in cand si pe doamna asta. E sluga lui Mircea Hava.
Raspunde
Polistirenii lui Mos Craciun
07-07-2012
la Alba toti is varza, PDL-ul e sub papucul lui Hava. PNL inseamna Atanasiu, iar PSD nu exista pana rezista in functie Ioan Dirzu...
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>