#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    

Nu va faceti iluzii

Revista nr. 133 | 12-05-2012 | Alexandru Mitchievici


Nu vă faceţi iluzii

A venit Ponta la guvern. Şi ce? Bursele nu s-au mişcat, iar piaţa nu a răspuns la această mişcare politică pozitivă. E un lucru bun că a plecat Boc, Udrea şi ungurenii lor, dar nu e suficient.
Să nu uităm! Nimeni, dar nimeni, nici un guvern nu a făcut minuni în ţara asta cu corupţie endemică şi cu o sărăcie cvasi-generalizată.

Ponta nu trebuie să facă minuni, deşi multă lume ar vrea acest lucru. În schimb, Ponta trebuie să facă anumite lucruri care ţin de bun simţ: să oprească cheltuielile publice inutile (telegondole, fântâni arteziene, parcuri scumpe, maşini noi pe la ministere, birouri noi, secretare sexy ş.a.m.d.), să micşoreze corupţia, să diminueze din evaziunea financiară.

În ţara în care numai Ţepeş a eradicat hoţia şi corupţia, evident că nu se pot face minuni. În schimb, se pot da nişte semnale de revenire într-o anumită normalitate: să nu se plătească zeci de mii de euro din bani publici pe nu ştiu ce agrafe sau creioane de birou, pe draperii, pe nu ştiu ce maşină de lux, să nu meargă funcţionarii publici pe banii statului în delegaţii în locuri exotice etc.

Şi în judeţul Alba sifonarea banului public a fost sport de masă în ultimii ani: am ajuns să dăm milioane de euro ca să transformăm o pădure într-un parc (cum se întâmplă la Alba Iulia), să băgăm milioane din fonduri europene într-o Cetate pe care o facem cadou unei firme private (cum se întâmplă tot la Alba Iulia), am ajuns să ne vindem resursele naţionale de miliarde de euro pe câteva milioane (cum se întâmplă la Abrud şi în alte locuri). Când un cămin cultural se renovează cu sute de mii de euro (ca la Gârbova de Sebeş) sau cum s-a renovat primăria din Valea Lungă pe sume astronomice, ceva nu e în regulă.

Dacă noul guvern REDUCE măcar o parte din acest gen de afaceri oneroase ar fi un semnal bun pentru public… pentru că de stopat în mod cert nu se poate.

De exemplu, la Alba Iulia, toate lucrările publice sunt făcute de 3 firme portocalii. Într-o ţară normală, DNA-ul ar sări imediat pe „băieţii deştepţi” şi pe edilii corupţi.


Editorial apărut miercuri, 9 mai 2012, în ziarul „Informaţia de Alba”, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: nu, faceti, iluzii, guvernul, Vcitor Ponta, si ce, coruptie, nepotism, saracie, endemic

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>