#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator

Aici (la guvern) nu sunt banii dumneavoastra

Revista nr. 133 | 06-05-2012 | Alexandru Mitchievici


Aici (la guvern) nu sunt banii dumneavoastră

În urmă cu vreo 12-14 ani, când Traian Băsescu era un ambiţios ministru la Transporturi, toate drumurile patriei erau împânzite cu panouri pe care se putea citi sloganul „Aici sunt banii dumneavoastră”.

Anii s-au scurs, vremurile s-au schimbat, guvernele s-au perindat, iar Băsescu a ajuns preşedinte. Banii dumneavoastră nu s-au mai băgat în drumuri, ci în telegondole, parcuri în pădure, părculeţe pentru copii la sate, patinoare şi terenuri de fotbal în pantă.
Ingineriile financiare făcute de băieţii deştepţi au secat bugetul României în toate perioadele de după 1989, dar parcă niciodată nu a fost ca în ultimii 3-4 ani, când jaful banului public a fot instituţionalizat de Traian Băsescu, Elena Udrea, Emil Boc and Co.

Victor Ponta a venit la guvernare pe un imens fond de aşteptare. Tânărul şi nepriceputul Ponta a descoperit uimit că puşculiţa Guvernului e goală, că refacerea salariilor şi pensiilor (sau reîntregirea salarilor, cum spun unii) va fi greu de făcut în întregime în acest an. Guvernele lui Băsescu au aplicat, întocmai ca în vremurile de odinioară, politica terenului pârjolit, să nu mai rămână nimic după: Boc şi Ungureanu au plecat lăsând ţara cu vistieria golită, au otrăvit bugetul ţării şi au dat foc la finanţe. Oricine ar veni la Putere nu are cu ce să facă reîntregirea salariilor: nici Bill Gates sau Georg Soros nu ar putea să facă minuni în faţa bugetului golit.

Cele 5 miliarde de euro pe care Guvernul Băsescu-Ungureanu i-a lăsat cu limbă de moarte nu există. Moştenirea lui Mihai Răzvan Ungureanu e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire. Ăia 5 miliarde există pe undeva, dar sunt bani de la FMI şi trebuie folosiţi doar în scopurile prevăzute cu finanţiştii lumii.

Probabil că Băsescu şi consilierii săi politici râd acum în faţa televizorului văzându-l pe Ponta cum caută bani prin toate buzunarele pentru a mări pensiile şi salariile. Dar bani nu sunt nici cât praful de pe tobă.


Editorial apărut vineri, 4 mai 2012, în ziarul „Informaţia de Alba”, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: aici, guvern, nu sunt, banii, dumneavoastra, buget, national, Victor Ponta, premier, PDL, MRU

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>