#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    

Guvernarea, un măr otrăvit dat USL-ului

Revista nr. 132 | 05-05-2012 | Alexandru Mitchievici


Guvernarea, un măr otrăvit dat USL-ului


Guvernul Victor Ponta a venit într-un moment nepotrivit; este nepotrivit şi pentru Ponta însuşi, şi pentru partidele care formează USL-ul. Criza economică, restituirile salariale care cu greu vor fi făcute anul acesta, mărirea pensiilor la nivelul din 2009, toate acestea sunt cuie în talpa noului prim-ministru. Victor Ponta chiar a anunţat realizarea unui audit la guvern pentru a vedea cât de dezastruoasă este moştenirea lăsată de premierii Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu.

Cineva spunea că într-o lună de zile Victor Ponta şi USL-ul vor scădea în sondaje cel puţin 5 procente, dacă nu chiar mai mult. Asta ar însemna o scădere de popularitate chiar în momentul alegerilor locale (10 iunie 2012), iar liderii USL-ului nu ar mai putea să-şi sprijine candidaţii de la alegerile locale.

Dacă guvernarea va merge prost (şi datele economice nu sunt deloc îmbucurătoare) Victor Ponta şi USL-ul vor deconta din plin la alegerile din toamnă.

Dacă lucrurile vor merge bine pentru Ponta, liderul social-democrat ar putea fi o „locomotivă” pentru USL şi pentru candidaţii la parlamentare.

Traian Băsescu este un politician hârşâit: el nu făcea acest cadou (guvernarea) USL-ului de pomană. Preşedintele a lăsat intenţionat guvernarea USL-ului pentru ca Victor Ponta şi ai lui să-şi rupă gâtul. Populaţia nemulţumită din cauza anilor de austeritate, aşteptările mari ale oamenilor, experienţa puţină sunt câteva din ingredientele care ar putea să genereze anumite greşeli în actul de guvernare. Primul care va plăti va fi Victor Ponta, iar apoi USL-ul.

În funcţie de paşii pe care-i va face Guvernul Ponta în această perioadă (mai-iunie), USL-ul poate să cadă în sondaje sau dimpotrivă, să îşi zdrobească adversarii politici de la alegerile parlamentare din toamnă.

Strategii USL-ului trebuie să ia aminte: oamenii nu mai au răbdare, vor acţiuni şi efecte vizibile, cât mai repede! În mod cert urmează o lună de foc pentru Victor Ponta şi pentru Guvernul USL-ului.


Editorial apărut miercuri, 2 mai 2012, în ziarul „Informaţia de Alba”, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: guvernarea, mar, otravit, dat, USL, cadou, Traian Basescu, MRU, Emil Boc, Victor Ponta, PSD, PNL

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>