#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator

Traseistii tulbura apele Opozitiei

Revista nr. 132 | 01-05-2012 | Alexandru Mitchievici


Traseiştii tulbură apele Opoziţiei


Un nou parlamentar a părăsit PDL-ul, este vorba de dubiosul om de afaceri Marin Anton, preşedintele PDL Giurgiu şi candidat al PDL-ului pentru Consiliul Judeţean.

Opoziţia are ocazia să condamne traseismul politic. Dacă nu o face acum, va avea mari probleme de credibilitate în campaniile electorale care vin. Dacă totuşi Opoziţia primeşte transfugii de la Putere, ar fi o greşeală uriaşă ca noile „achiziţii” să fie acceptate pe listele de candidaţi din acest an. Cei din Opoziţie ar fi proştii proştilor dacă ar primi oameni ai Puterii şi le-ar da ocazia să candideze în numele USL-ului în acest an. Opoziţia trebuie să meargă în alegeri cu oamenii proprii, oameni care s-au luptat în ultimii ani împotriva regimului Băsescu.

Dacă vor continua să primească parlamentari ai Puterii, Opoziţia va fi atacată, criticată pe drept cuvânt, că îi protejează pe toţi acei transfugi, dezertori, traseişti sau trădători.

PDL-ul a recurs în 2008-2009 la o racolare imensă de parlamentari (35 la număr), dar a făcut-o inteligent. Parlamentarii traseişti (unii cu dosare în justiţie sau cu probleme de imagine) nu au fost primiţi direct în PDL, ci li s-a creat un partid de primire: UNPR-ul. Pentru a nu fi acuzaţi că sprijină traseismul politic, PDL-iştii şi-au înfiinţat un partid tampon menit să absoarbă toţi dezertorii din PNL şi PSD. UNPR-ul a devenit astfel umbrela politică pentru tot felul de arătănii politice: Şerban Mihăilescu (numit şi Miki Şpagă, fost consilier în Guvernul Adrian Năstase, condamnat la închisoare pentru corupţie), Culiţă Tărâţă (un dubios om de afaceri, fost pe la PSD), Mihai Boldea (fugit la un moment dat în Kenya pentru a scăpa de justiţie, arestat în acest moment pentru presupuse activităţi mafiote), Cristian Diaconescu, Gabriel Oprea (generalul fără războaie) sau oportunistul doctor Tudor Ciuhodaru de la Iaşi.

USL-ul trebuie să limpezească apele interne, să le facă mai cristaline, mai credibile. Dacă acceptă în continuare traseişti, partidele din USL îşi vor atrage supranumele de partide de dezertori, de traseişti.

Editorial apărut 26 aprilie 2012, în ziarul „Informaţia de Alba”, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: traseistii, tulbura, apele, opozitiei, politica, tradatori, transfugi, PDL, UNPR, USL

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>