#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

Mortul ar vota cu PDL-ul

Revista nr. 131 | 24-04-2012 | Alexandru Mitchievici


Mortul ar vota cu PDL-ul

După ce ani de zile s-a înfruptat cu oameni din celelalte partide, a venit rândul ca PDL-ul să se trezească în ipostaza că propriii săi soldaţi părăsesc partidul chiar înaintea războiului (alegerile locale din 10 iunie 2012). Să ne aducem aminte doar că PDL-ul a rupt din PNL o formaţiune care se numea PLD, iar din PSD a rupt o grupare serioasă de dezertori care s-au înregimentat în formaţiunea intitulată UNPR.

De câteva zile, la PDL Alba este mare supărare după defecţiunea senatorului Nicolae Dobra. Militar de carieră, Dobra a trecut la un partid care are în rândurile sale numeroşi militari şi reprezentanţi ai serviciilor secrete.

Senatorul Dobra este militar şi răspunde prompt anumitor comenzi primite pe linie de comandanţi militari, indiferent dacă şefii fac parte din partide politice, servicii secrete sau alte grupuri de interese.

În ultimul scandal politic de la Alba Iulia s-au vehiculat două nume „grele” din PDL Alba care ar dori să părăsească PDL-ul: este vorba chiar de Mircea Hava şi de Ion Dumitrel, despre care se spune că ar fi negociat o trecere din PDL în PSD. Probabil că în zilele următoare vom afla detalii în acest scandal, în orice caz mai sunt doar câteva zile până în momentul în care începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale: atunci vom vedea dacă Mircea Hava vrea al 5-lea mandat ca primar PD(L) la primăria Alba Iulia.

După 8 ani, perspectiva de a fi membru al PDL-ului nu mai atrage pe nimeni. Nume mari ale Partidului lui Băsescu au decis să plece spre Opoziţie, despre care se bănuieşte că va fi următoarea Putere: Sorin Frunzăverde şi Mihaela Popa au decis în ultimele săptămâni să părăsească PDL-ul, cu sublinierea că cei doi făceau parte din conducerea naţională a PDL-ului.

Până la urmă rămânem la vorba senatorului Pereş, care a concluzionat după moartea tatălui unui primar PDL: Orice plecare din partid (pe cale naturală, adică cei care mor, sau prin transfer la alte partide politice), orice om care pleacă este un vot în minus pentru PDL. Mortul ar vota cu PDL-ul, dacă fiul său este primar PDL!

Editorial apărut luni, 23 aprilie 2012, în ziarul „Informaţia de Alba”, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: mortul, ar vota, PDL, Alexandru Peres, senator, Alba Iulia, transferuri, traseism, tradatori, parlamentari

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>