#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator

M.R.Ungureanu. Misiune imposibila

Revista nr. 131 | 23-04-2012 | Alexandru Mitchievici


M.R.Ungureanu: Misiune imposibilă

Ungureanu şi-a dat arama pe faţă (sau cuprul, gazele de şist sau ce mai consideraţi). Premierul a răspuns comenzilor de la Cotroceni şi intenţionează să vândă ultimele resursele naţionale, ultimele firme de stat şi, dacă vreţi, interesele româneşti din Ardeal (Universitatea de Medicină din Tg. Mureş). Oamenii cu capul pe umeri şi-au dat bine seama că Ungureanu a fost pus în fruntea Guvernului pentru salvarea PDL-ului. După dezastruoasa guvernare Emil Boc care a dus la o cădere drastică în sondaje, PDL-ul avea nevoie de o imagine nouă, imaculată, decentă. Astfel a apărut Albu ca Zăpadu, care a venit şi conduce noul guvern portocaliu.

Premierul Ungureanu respectă întocmai, prompt şi riguros, cu precizie de om venit din Serviciile Secrete, ordinele venite de la Palatul Cotroceni. Menirea lui Ungureanu este să menţină actuala configuraţie a Puterii (PDL-UDMR-UNPR) şi să ajute PDL-ul să realizeze un scor rezonabil la alegerile locale. Dacă PDL-ul va lua doar 15% (sau chiar mai puţin) din voturi în iunie 2012, atunci partidul riscă să fie pulverizat de marea alianţă PSD-PNL-PC-Antenele TV.

Băsescu a propus un târg: aşa cum ar da un butoi de vodcă pentru un butoi cu whiskey, preşedintele Băsescu a spus că renunţă de bunăvoie (şi nesilit de nimeni, nici măcar de Constituţia pe care a încălecat-o în voie) la un an de mandat pentru ca alegerile parlamentare să aibă loc în 2013, concomitent cu alegerile prezidenţiale: prin mişcarea asta, în alegerile dificile pentru parlament, PDL-ul ar avea sprijinul candidatului Ungureanu care se bucură de o imagine publică foarte bună. Pe când aşa, dacă prezidenţialele au loc la termen (în 2014), PDL-ul va merge fără „locomotivă” în alegeri, riscând să fie lovit, fragmentat, de un Guvern USL foarte puternic, iar candidatul Ungureanu se va trezi fără sprijin în alegerile prezidenţiale. Dacă guvernarea USL-ului va pune România pe brazdă şi dacă USL-ul se va fortifica în teritoriu, imaginea bună a lui Ungureanu nu va mai conta în prea îndepărtatele alegerile din 2014.


Editorial aprut joi, 19 aprilie 2012, în ziarul „Informaţia de Alba”, semnat de Iulian Brok


 

Taguri:M.R.U., Mihai Razvan Ungureanu, misiune imposibil, imagine, noua, imaculat, salvarea, PDL, putere, Traian Basescu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>