#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 

Pentru o viata sanatoasa… evitati consumul de politica si vrajeli electorale

Revista nr. 130 | 20-04-2012 | Alexandru Mitchievici


Pentru o viaţă sănătoasă… evitaţi consumul de politică şi vrăjeli electorale

În sfârşit a fost linişte. Paştele a reuşit să aducă liniştea pe scena politică a ţării. Din fericire, în acest weekend am văzut puţini politicieni şi „marile” lor probleme. Ţărişoara mult iubită de politicieni a fost neguvernată în weekendul pascal şi parcă lucrurile au mers mai bine decât de obicei: leul s-a întărit în faţa euro, nu a avut loc nici o criză politică sau economică, nu au mai fost falimente, nu s-au închis fabrici sau spitale, nu s-au mai vândut resursele ţării pe nimica, Puterea nu a mai atacat Opoziţia că opreşte dezvoltarea şi modernizarea statului român, iar Opoziţia nu a mai atacat Puterea că fură din fondurile ţării pentru clientela de partid.

Într-un cuvânt, a fost linişte. Toate televiziunile s-au dat pe mâncare – tradiţională, eco, sănătoasă, de Paşte, fără colesterol, fără conservanţi. În locul analiştilor politici, pe ecrane au apărut analiştii gastronomici, specialişti în tot felul de mâncăruri tradiţionale, pascale, naturale, fără chimicale, fără e-uri. În locul culturii am avut artă culinară, în loc de politicieni am avut bucătari, în loc de analişti au venit nutriţioniştii…

Românii au fost bucuroşi că au scăpat de un post pe care oricum nu l-au respectat. De acum oamenii pot mânca la liber: carne, mici, grătare, cu multă sare şi piper, cu smântână şi sosuri greţoase, sarmale, guşiţă (sau drob cum spun sudiştii), bere, vin, ţuică.

Numai că Paştele a trecut şi ne întoarcem la calvarul obişnuit, al vieţii de zi cu zi, cu politicieni corupţi, mincinoşi, prefăcuţi, care au un singur interes: interesul propriu.

Recomandarea noastră, dacă vreţi să simţiţi viaţa simplă, adevărată, fără stres, sună cam aşa, parafrazând un celebru spot al CNA-ului: Pentru o viaţă sănătoasă evitaţi excesul de politică, vrăjeli şi mită electorală!Editorial apărut miercuri, 18 aprilie 2012, în ziarul „Informaţia de Alba”, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: pentru, viata, sanatoaa, evitati, consumul, excesul, politica, vrajeli, electorale, mita

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>