#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Bilant la ADR Centru privind fondurile nerabursabile Regio 2007-2012

Bilant la ADR Centru privind fondurile nerabursabile Regio 2007-2012

Revista nr. 124 | 09-03-2012 | Alexandru Mitchievici


La sediul ADR Centru din Alba Iulia a avut loc bilanţul instituţiei pentru perioada 2007-2012 în ceea ce priveşte fondurile Regio.

Au fost prezentate rezultatele obţinute la nivel regional în urma activităţii derulate de ADR Centru până în prezent, în cadrul Programului Operaţional Regional, perspectivele pentru anul în curs, dar şi planul de acţiuni regional pentru viitoarea perioada de programare financiară a Uniunii Europene.

Prin programul Regio, s-au derulat 318 proiecte care au vizat dezvoltarea şi modernizarea de oraşe, străzi, spitale, şcoli, centre sociale, centre de afaceri, situri industriale, cabinete medicale şi alte activităţi ale firmelor mici, cetăţi istorice, biserici, hoteluri, parcuri, dar şi echipamente pentru intervenţii în situatii de urgenţă şi puncte Salvamont. Aceste proiecte reprezintă destinaţia celor peste 370 milioane euro contractaţi în Regiunea Centru prin ADR Centru.

În 2012 ADR Centru va contracta alte 60 milioane euro, ducând indicatorul de contractare la 100% în ceea ce priveşte bugetul fondurilor nerambursabile alocate Regiunii Centru prin Regio. Un număr de 101 de proiecte Regio sunt deja finalizate - prin acestea au fost absorbite aproape 38 milioane euro.

Cheltuielile totale rambursate de ADR Centru beneficiarilor de finanţare, până la finele lunii februarie 2012, sunt în valoare de peste 115 milioane euro. Pentru întreg anul 2012, la categoria de indicatori aferentă cheltuielilor, ADR Centru urmareşte efectuarea unor plăţi până la valoarea de circa 190 milioane euro.

„Promptitudinea şi cooperarea autorităţilor publice locale, interesul microintreprinderilor, dorinţa tuturor de a atrage fonduri pentru a-şi dezvolta organizaţiile au susţinut eforturile ADR Centru de a absorbi cat mai mult din fondurile europene disponibile, de a-şi atinge obiectivele. Încet, încet, în perioada următoare, ne vom concentra atenţia pe implementarea proiectelor, pentru finalizarea cu succes a acestora şi atingerea indicatorilor propuşi. Acum, activitatea echipei ADR Centru urmăreşte derularea de către beneficiari a achiziţiilor publice în condiţiile legii şi conform graficelor de activitate, efectuarea lucrărilor propuse în proiecte, pentru finalizarea lor cu maximum de beneficii. Însă, în acelaşi timp, pregătim noul Plan de Dezvoltare Regional, parte a strategiei naţionale în domeniul dezvoltării, pentru a putea atrage alte fonduri, prin proiectele noi care se vor înscrie de acum încolo in viitorul nostru portofoliu de necesităţi de finanţare”, a declarat Simion Creţu, director general al ADR Centru.


 

Taguri: bilant, ADR Centru, fonduri, nerabursabile, Regio, 2007-2012, Simion Cretu, perspective, atragere, milioane, euro

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>