#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Firma Bosch creaza la Blaj 1.000 locuri de munca, RMGC-ul promite doar 3.000 chiar... daca va polua toata zona Muntilor Apuseni

Firma Bosch creaza la Blaj 1.000 locuri de munca, RMGC-ul promite doar 3.000 chiar... daca va polua toata zona Muntilor Apuseni

Revista nr. 124 | 08-03-2012 | Alexandru Mitchievici


Filiala Bosch de la Blaj va deschide în curând unitate de producţie este a treia. Primele au fost lansate în 2006, respectiv 2009.

Practic investiţiile Bosch la Blaj au relansat şi activitatea IAMU Blaj, care are circa 800 de angajaţi, care fabrică componente pentru Bosch.

A treia unitate a Bosch la Blaj va genera 1.000 de lcouri de muncă... spre deosebire de promisiunea RMGC-ului, care spune că va crea 3.000 de locuri de muncă la Roşia Montană, însă cu un preţ uriaş: distrugerea câtorva masive muntoase, distrugerea unor vestigii arheologice unice (din epoca romană), lacuri de decantare cu cianură, un profit uriaş pentru o firmă canadiană care va externaliza banii câştigaţi.

În primă fază, Bosch va crea 320 de locuri de muncă, până în 2015 urmând să fie generate 1.000 de locuri de muncă pentru noua linie de producţie.

În viitoarea unitate de producţie se vor produce pentru industria auto, senzori de turaţie pentru motor şi şasiu.

Să notăm faptul că în 2011 fabrica din Blaj a obţinut premiul de calitate din toate cele 298 de fabrici Bosch din lume, înregistrând doar 14 rebuturi la 1 milion de piese.

Participarea firmei Bosch la bugetul oraşului Blaj e covârşitoare: din 2006 încoace, mai ales datorită firmei germane, bugetul local a crescut de 3 ori, după cum a recunoscut Gheorghe Rotar, primarul oraşului Blaj.

Din martie 2013, bugetul Blajului va creşte cu încă 8 la sută, ajungând la circa 50 de miliarde de lei vechi.

În acest moment, contribuţia firmei Bosch la bugetul propriu al oraşului Blaj este de 26%.

Prezent la conferinţa de presă care a anunţat realizarea celei de a treia linii de producţie, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a recunoscut: „Prezenţa investitorului Bosch la Blaj nu se datorează Guvernului României. Nu au nici un merit în această investiţie. Nu i-a interesat nici de Blaj şi nici de Sebeş. Aşa-zisa regionalizare distruge oraşele mici şi mijlocii. Faptul că Bosch a investit şi continuă să investească la Blaj este meritul administraţiei locale, care şi-a purtat cuvântul nemţeşte. Zona Blajului va deveni un centru industrial dezvoltându-l primarul şi Consiliul Local Blaj”.

Pentru Bosch va urma în următorii ani (după 2015) şi cea de-a 4-a linie de producţie de la Blaj.

 

Taguri: firma, Bosch, creaza, Blaj, 1.000 locuri, munca, RMGC, promite, doar, 3.000, poluare, muntii, Apuseni

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>