#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
La Alba Iulia, primul campionat national de Powerlifting sub egida federatiei de profil

La Alba Iulia, primul campionat national de Powerlifting sub egida federatiei de profil

Revista nr. 8 | 26-11-2009 | Alexandru Mitchievici

La şase luni de la înfiinţarea la Alba Iulia a Federaţiei Române de Powerlifting, a venit şi pasul cel mare, organizarea celei mai importante competiţii de powerlifting din ţară, pentru seniori şi juniori, băieţi şi fete. Reamintim faptul că tot la Alba Iulia, pe 11 octombrie a.c., a avut loc o competiţie similară destinată cadeţilor. Deşi a pătruns de mulţi ani în România, structurile acestui sport s-au închegat abia în anul 2009, şi, spre bucuria noastră, acest lucru s-a întâmplat la Alba Iulia. Este un sport de forţă, spectaculos, în care sportivii (cei mai experimentaţi) ridică peste 300 de kilograme la o singură probă.

În perioada 28-29 noiembrie, sala de sport a Colegiului Naţional „HCC” din Alba Iulia găzduieşte primul campionat naţional de powerlifting destinat juniorilor şi seniorilor, prima competiţie de asemenea anvergură care are loc sub egida federaţiei de profil. Reamintim, Federaţia Română de Powerlifting a fost înfiinţată la 1 iunie 2009, preşedinte fiind ales antrenorul Ioan Frăţilă! Pentru cine însă are capacitatea de a privi retrospectiv activitatea în acest domeniu, competiţia la care vă aşteptăm este rodul acumulării unor experienţe competiţionale din ultimii 5 ani.

Şi-au anunţat participarea peste 100 de concurenţi din întreaga ţară, care vor concura în probele bine cunoscute ale acestui sport: genuflexiuni, împins-culcat şi îndreptări.

Campionatul de la Alba Iulia va beneficia de prezenţa specialiştilor de la Agenţia Naţională Anti-Doping.

Competiţia este sprijinită de Instituţia Prefectului Alba, Primăria Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba, Direcţia Judeţeană pentru Sport Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918”, Clubul Sportiv „Unirea”, Colegiul Naţional „HCC” Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Judeţean, precum şi SC Kronospan Sebeş, SC B&B, Pub 13, Blue Hours şi mai mulţi producători de suplimente nutritive.

Taguri:Alba Iulia, primul, campionat, nationa, powerlifting, sub egida, federatiei, de profil

Ratari

Criticisme (1)

poenaru
24-10-2013
Tare de tot -
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>