#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Deputatul PSD Radu Coclici despre presiunea Puterii centrale asupra autoritatilor locale

Deputatul PSD Radu Coclici despre presiunea Puterii centrale asupra autoritatilor locale

Revista nr. 110 | 28-11-2011 | Alexandru Mitchievici


Puterea presează politic autoritaţile locale (comunicat)

Asistăm în ultima perioadă la o strategie fără scrupule a PDL de a pune presiune politică asupra autorităţilor locale, prin măsuri administrative şi legislative menite să le afecteze activitatea şi să le facă dependente de bunul plac al puterii. Mai nou, Guvernul intenţionează să ia din fondurile care ajungeau direct în bugetele autorităţilor locale din surse sigure (impozit pe venit şi impozit pe venituri din pensii), şi să le transfere la bugetul de stat, pentru a le putea realoca în anul electoral 2012 către primăriile PDL.

După tăierea subvenţiei la căldură, cu scopul de a lăsa în frig populaţia care nu a votat primari PDL, după ideea comasării comunelor, după reorganizarea administrativ-teritorială, cabinetul Boc vine cu o noua propunere imorală şi inacceptabilă. Astfel, prin modificarea Legii 273/2006 privind finanţele publice locale, sub pretextul unor prevederi din Legea educaţiei naţionale, Guvernul intenţionează reducerea cotelor defalcate din impozitul pe venit, încasate la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale şi alocate lunar autorităţilor locale, de la 77% la 71,5%, precum şi eliminarea impozitului pe veniturile din pensii din baza de defalcare către bugetele locale, reţinându-l ca sursă definitivă la bugetul de stat. Dacă la aceasta adăugăm şi măsura reducerii cotelor defalcate din impozitul pe venit de la 82% la 77%, constatăm că, începând cu anul 2012, bugetele locale vor pierde anual circa 1,7 miliarde lei din impozitul pe veniturile din pensii şi 2 miliarde de lei prin modificarea cotelor din impozitul pe venit.

Crearea unei tot mai mari dependenţe a bugetelor locale de decizia guvernului şi direcţionarea sumelor către unităţile administrativ-teritoriale ai căror primari sunt dispuşi să promită ca vor candida, la viitoarele alegeri locale, pentru partidele aflate la guvernare (cu precădere pentru PDL sau UNPR), deconspiră un mecanism cinic, pe care actuala guvernare nu se sfieşte să îl afişeze tot mai mult.

Deputat PSD de Alba, Radu Coclici

 

Taguri: deputat, PSD Alba, Radu Coclici, despre, presiunea, Puterea, centrala, asupra, autoritatile, locale, UNPR, PDL

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>