#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
De Ziua Nationala la Alba Iulia ecologistii au protestat impotriva mineritului cu cianura la Rosia Montana

De Ziua Nationala la Alba Iulia ecologistii au protestat impotriva mineritului cu cianura la Rosia Montana

Revista nr. 110 | 02-12-2011 | Alexandru Mitchievici


De Ziua Naţională la Alba Iulia, s-a aflat şi un gurup de ecologişti printre care i-am întânit pe Mihnea Blidariu - vocalistul de la trupa Luna Amară şi Eugen David, preşedintele asociaţiei Alburnus Maior. Ambii militează împotriva proiectului minier de la Roşia Montană prin care firma canadiană inrenţionează să folosească cianurile pentru exloatarea aurului din Munţii Apuseni.

Ecologiştii au protestat foarte vocal împotriva proiectului minier de la Roşia Montană. Ziua Naţională a fost binevenită pentru nişte activişti care nu sunt primiţi în cea mai mare a mass-mediei.

Activiştii au purtat afişe, mashuri, steguleţe şi tricouri pe care se puteau citi tot felul de sloganuri anti-RMGC, anti-cianură:

Salvaţi Roşia Montană
Uniţi pentru a salva Roşia Montană
Nu vrem unire cu RMGC
Băse + RMGC = LOVE
Trădarea de Ţară, în aur se măsoară
BĂ SE SCUMPESC ALEGERILE
După mină, potopul

Primarul oraşului Alba Iulia Mircea Hava a criticat public prezenţa activiştilor ecologişti la Alba Iulia. Criticile aspre ale lui Hava au fost făcut la Sala Unirii în momentul în care se aştepta semnarea protocolului cu primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă.


 


De Ziua Nationala la Alba Iulia ecologistii au protestat impotriva mineritului cu cianura la Rosia Montana De Ziua Nationala la Alba Iulia ecologistii au protestat impotriva mineritului cu cianura la Rosia Montana De Ziua Nationala la Alba Iulia ecologistii au protestat impotriva mineritului cu cianura la Rosia Montana De Ziua Nationala la Alba Iulia ecologistii au protestat impotriva mineritului cu cianura la Rosia Montana De Ziua Nationala la Alba Iulia ecologistii au protestat impotriva mineritului cu cianura la Rosia Montana De Ziua Nationala la Alba Iulia ecologistii au protestat impotriva mineritului cu cianura la Rosia Montana De Ziua Nationala la Alba Iulia ecologistii au protestat impotriva mineritului cu cianura la Rosia Montana De Ziua Nationala la Alba Iulia ecologistii au protestat impotriva mineritului cu cianura la Rosia Montana De Ziua Nationala la Alba Iulia ecologistii au protestat impotriva mineritului cu cianura la Rosia Montana
Taguri: ziua, nationala, Alba Iulia, miscare, foarte, activa, impotriva, mineritul, cianura, Rosia Montana, Mihnea Blidariu, Eugen Davi

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>