#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Cugirul s-a alaturat luptei europene pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon

Cugirul s-a alaturat luptei europene pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon

Revista nr. 110 | 02-12-2011 | Alexandru Mitchievici


Cugirul a aderat la lupta globală pentru promovarea energiilor regenerabile. Astfel, în 29 noiembrie, la Bruxelles, primarul Adrian Teban a semnat Convenţia Primarilor, în prezenţa înalţilor reprezentanţi ai instituţiilor europene, precum şi ai altor peste 400 de edili de oraşe semnatare din Uniunea Europeană. Ceremonia a avut loc la Parlamentul European şi fost organizată de Comisia Europeană, în parteneriat cu Comitetul Regiunilor.

Semnând convenţia, Cugirul s-a  alăturat efortului a 3.061 de oraşe din U.E. de a diminua emisiile CO2 cu peste 20% până în anul 2020.

Convenţia Primarilor a pornit din iniţiativa Comisiei Europene şi urmăreşte implicarea şi susţinerea autorităţilor locale în punerea în aplicare a unor politici locale inteligente privind, în primă fază, reducerea consumului energetic, utilizarea energiei durabile şi implicit îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor.

Adrian Teban a declarat: „Este un domeniu relativ nou, dar care in viitor va sta la baza dezvoltării economice. Se pare că perioada în care resursele energetice erau sigure şi ieftine a luat sfârşit, motiv pentru care tot mai multe autorităţi îşi concentrează eforturile spre utilizarea energiei regenerabile, cum ar fi cea solara şi eoliană. Fiind parte a convenţiei , Cugirul va putea beneficia atât de sprijin informaţional cât şi  financiar pentru creşterea eficienţei energetice şi folosirea energiilor regenerabile”.

Cu ocazia convenţiei, edilul Cugirului a luat parte la unele seminarii pe această temă care au prezentat studii de caz: un exemplu este localitatea Malmo, unde un întreg cartier de locuinţe este încălzit cu ajutorul acestor surse nepoluante.

De ceva timp Primăria Oraşului Cugir lucrează la întocmirea unui Plan de Acţiune pentru Energie Durabilă, care va fi înaintat Comisiei Europene şi care va fi cuprins în Strategia de Dezvoltare a localităţii.

„Ne propunem să monitorizăm cheltuielile cu energia pe tot ce înseamnă clădiri publice astfel încât până în 2020 să reducem emisiile cu cel puţin 20%”, a precizat primarul Cugirului.

Adrian Teban consideră că aderarea la această mişcare globală dă şansa Cugirului de a fi pregătit să acceseze fondurile europene care vor fi puse la dispoziţie în anii 2014-2020.

 

Taguri: Cugir, s-a alaturat, lupta, europeana, reducerea, poluare, emisii, dioxid, carbon, ecologie

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>