#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Albaiulianul Mihnea Costachi, locul 13 la Campionatul Mondial de sah pentru juniori

Albaiulianul Mihnea Costachi, locul 13 la Campionatul Mondial de sah pentru juniori

Revista nr. 109 | 27-11-2011 | Alexandru Mitchievici


Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, la Caldas Novas (Brazilia) s-a încheiat cea mai importantă competiţie sahistă pentru copii a anului, şi anume Campionatul Mondial de juniori.

La compeţie au participat 972 de juniori sub 18 ani din 80 de ţări. Din echipa României, la categoria juniori sub 12 ani, a făcut parte şi albaiulianul Mihnea Costachi - format în cadrul clubului municipal de şah din Alba Iulia, dar care în prezent este legitimat la CSS 1 Timişoara şi AEM Luxten Timişoara.

La finalul competiţiei Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 13 din 130 de participanţi, la egalitate de puncte cu locul 8 şi la doar un punct în spatele învingătorului, indianul Murali Karthikeyan.
 
Din cele 9 partide jucate in Brazilia, juniorul albaiulian a câştigat 6 partide: cu Fernando Bolanos (Bolivia), Denis Makhnyov (Kazahstan), Patrick Hoeglauer (Germania), Siavosh Vojdani (Iran), Tiago Lopes Oliveira (Brazilia) şi Kevin Cori Quispe (Peru), de asemenea a remizat cu favoritul nr.3 al concursului Aryan Tari (Norvegia) şi a pierdut cu Semen Khanin (Rusia) şi Ravi Haria (Anglia), favoritii 7, respectiv 11 ai categoriei.

Pe langa clasarea superioară, punctajul obţinut i-a asigurat lui Mihnea Costachi şi câştigarea a 25 puncte ELO. La competiţia desfăşurată în Brazilia, Mihnea Costachi a beneficiat de suportul tehnic al antrenorului emerit Sergiu Grunberg (AEM Luxten Timişoara), dar şi de susţinerea morală a bunicului său Ilie Paşca, cel care l-a învăţat pe Mihnea regulile jocului de şah atunci când acesta nu împlinise încă 5 ani.


 

Taguri: Alba Iulia, Mihnea Costachi, locul 13, Campionatul, Mondial, sah, juniori, AEM Luxten, Timisoara, Sergiu Grunberg, Ilie Pasca,

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>