#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
A batut gongul pentru editia a VI-a a Festivalului de Teatru de la Alba Iulia

A batut gongul pentru editia a VI-a a Festivalului de Teatru de la Alba Iulia

Revista nr. 102 | 05-10-2011 | Alexandru Mitchievici

Primii spectatori ai Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti” Alba Iulia cei mici. La sediul Teatrului de Păpuşi Prichindel, copiii au fost întâmpinaţi de ciudate personaje de poveste, pe picioroange. Spaţiul a fost decorat cu zeci de baloane, afişe şi steguleţe purtând afişul sau sigla festivalului.
Aşa a început povestea celei de-a VI-a ediţii a festivalului de teatru de la Alba Iulia.

Primele două spectacole jucate au fost evident pentru cei mici: „Aventurile lui Pinocchio”, spectacol realizat de regizoarea Georgeta Lozincă la Teatrul ARIEL Tg. Mureş. A urmat apoi „Croitoraşul cel Viteaz”, în regia lui Dan Hândoreanu la Teatrul GONG din Sibiu.
Cafeaua cu tâlc din prima zi a avut 3 invitaţi, întâmpinaţi de Ioana Bogăţan, directoarea festivalului: Gavril Cadariu – directorul Teatrului ARIEL din Tg. Mureş, regizoarea Oana Leahu – care susţine un atelier de regie în cadrul festivalului. De asemenea, invitat a fost caricaturistul Costel Pătrăşcan, care deschide secţiunea pentru adulţi a festivalului: Costel Pătrăşcan se va afla la Alba Iulia pe toată durata festivalului, căutând subiecte, iar expoziţia sa de caricatură se va afla permanent la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Important!

Pavilionul festivalului s-a desfiinţat! În 2020 Pavilionul era situat lângă Casa de Cultură a Sindicatelor, dar acum acolo se derulează lucrări de restaurare-reabilitare. Prin urmare toate evenimentele prevăzute să aibă loc la Pavilionul Festivalului vor avea loc la Art Caffe-Downtown (fostul Club Friends).

Nu rataţi în această seară!

Miercuri, 5 octombrie 2011
18.00 Vernisajul expoziţiei de caricatură semnată de Corneliu Pătrăşcanu
18.30 Vacanţă în Guadalupe, cu Mircea Diaconu în rol principal, regia Diana Lupescu (Teatrul NOTTARA)
21.00 Play Shakespeare, regia Cristian Pepino (Teatrul Ţăndărică)
21.30 Cafe concert (Art Cafe Downtown)

 


A batut gongul pentru editia a VI-a a Festivalului de Teatru de la Alba Iulia A batut gongul pentru editia a VI-a a Festivalului de Teatru de la Alba Iulia A batut gongul pentru editia a VI-a a Festivalului de Teatru de la Alba Iulia A batut gongul pentru editia a VI-a a Festivalului de Teatru de la Alba Iulia
Taguri:a batut, gong, editia, VI, festivalul, teatru, Alba Iulia, copii, personaje, picioroange, Mircea Diaconu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>