#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Anotimpul teatrului, anotimpul povestilor la Alba Iulia

Anotimpul teatrului, anotimpul povestilor la Alba Iulia

Revista nr. 102 | 04-10-2011 | Alexandru Mitchievici


Doar o zi mai este până la debutul Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti” de la Alba Iulia (5-9 octombrie 2011). Spectacole pentru oameni mari şi pentru copii, lansări de carte, două concerte rock, spectacole stradale pentru copii, ateliere de specialitate, întâlniri cu actorii la Cafeaua cu tâlc sau la Pavilionul festivalului (locaţia nu a fost încă stabilită).

Ioana Bogăţan, directorul Teatrului „Prichindel” şi directorul Festivalului de Teatru: „Vrem să educăm publicul albaiulian de mic, să-i educăm a se comporta: să ştie cum se intră într-o sală de spectacole, a şti să asculte un spectacol, a şti să aplaude, a şti că nu se mănâncă într-o sală de spectacole, trebuie să-i învăţăm pe copii de mici şi să avem siguranţa ca la ediţia XX va fi un public de excepţie. Oricum el este (n.a. – de excepţie, după cum sugerează Ioana Bogăţan)”.

Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba: „Ne bucură foarte mult că am ajuns la cea de-a VI-a ediţie. Îmi pare rău că suntem doar la a VI-a ediţie; cred că era mult mai bine dacă eram măcar la cea de-a XVI-a ediţie. Repet, cât sunt eu preşedintele Consiliului Judeţean evenimentele culturale vor continua şi vor creşte, şi ne gândim să găsim şi alte domenii din cultura naţională pe care s-o prezentăm locuitorilor judeţului Alba şi din această zonă. Obiectivul meu, al Consiliului Judeţean, nu este Alba Iulia-Capitală Cuturală, obiectivul meu este „judeţul Alba-viaţă culturală permanentă”, pentru că asta nu se va încheia, în glumă spun acuma, în 2020, asta trebuie să fie pe veci. Cred în nevoia investiţilor pasive în cultură, aşa cum am încercat în ultimii 6-7 ani, cred că trebuie sprijinită cultura şi cred că pot să ne scoată din necazurile astea numai cei care sunt într-adevăr elitele. Aşa că cei care întreabă de ce cheltuim banii publici pentru cultură, trebuie să le spun că asta e singura şansă a noastră: cultura şi oamenii de cultură”.

Pe întreaga perioadă a festivalului va exista un ziar al evenimentului, coordonat de Ovidiu Haţeganu, un fost ziarist.

La spectacolele străine mai sunt bilete la vânzare

Spectacolele străine nu au atras foarte tare publicul albaiulian, poate şi din cauză că lumea e suspicioasă, nu ştie despre ce este vorba exact. Aşadar mai sunt bilete la „Scattered” (Marea Britanie), „Medeea” (Bulgaria), „Artisto, par elastic” (Belgia).

Să mai notăm că a fost înlocuită spectacolul „Artă” de Cristi Juncu; în locul acestui spectacol va fi jucată piesa „Nişte fete”, de acelaşi Cristi Juncu, la Teatrul din Buzău, avându-i protagonişti pe Vlad Zamfirescu şi Catrinel Dumitrescu.

 

Taguri: anotimpul, teatru, Alba Iulia, festival, international, Povesti, Ion Dumitrel, CJ Alba, bani, finantare

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>