#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Deputatul Clement Negrut cere 30 la suta pentru Statul Roman in afacerea de la Rosia Montana

Deputatul Clement Negrut cere 30 la suta pentru Statul Roman in afacerea de la Rosia Montana

Revista nr. 97 | 27-08-2011 | Alexandru Mitchievici


„Salut declaraţia făcută de Preşedintele României, dl Traian Băsescu, făcută săptămâna trecută la Neptun, referitoare la investiţia minieră de la Roşia Montană.

Vreau să evidenţiez, dincolo de susţinerea de către Preşedintele României a proiectului investiţional de la Roşia Montană a unui alt aspect, cel al rediscutării, al renegocierii contractului încheiat între stat şi societatea Roşia Montană Gold Corporation.

Mă bucur că dl Preşedinte lansează această propunere Guvernului întucât sunt în asentimentul domniei sale, cu atât mai mult cu cât eu am declarat acum mai bine de 2 ani că este necesară o renegociere a acestui contract şi asta mă face să cred că nu au rămas fără ecou declaraţiile mele.

Vreau să reamintesc că imediat după validarea mandatului meu de parlamentar în plenul comisiilor de industrii reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, la audierea ministrului economiei de la acea vreme (Adrian Videanu) am făcut o interpelare prin care solicitam ministrului de resort necesitatea demarării acestui proiect, dar totodată şi rediscutarea contractului Statului Român cu firma investitoare aducând în sprijinul solicitării mai multe argumente legate printre altele de societatea care era parte în contract (Minvest Deva), care nu mai are activitate economică productivă pe teritoriul judeţului Alba, precum şi renegocierea procentului cu care statul este parte în acest contract. Am revenit de mai multe ori în spaţiul public cu acest subiect atât în 2009 şi în 2010, ultima dată chiar la o întâlnire la Alba Iulia cu ministrul economiei, Ioan Ariton.

În calitate de deputat în Parlamentul României, ca reprezentant al judeţului Alba, am considerat şi consider că am obligaţia să mă manifest astfel încât judeţul Alba şi Statul Român să fie cât mai bine reprezentat în acest proiect, pe care eu îl consider viabil şi necesar, dar îmi menţin opinia că trebuie să ne aşezăm din nou la masa negocierilor contractuale”.

Deputat PDL Alba, Clement Negruţ

*Conform lui Negruţ, România ar trebui să aibă 25-30% din afacerea minieră de la Roşia Montană. De asemenea, judeţul Alba ar trebui să fie reprezentat în această afacere, iar MinVest Deva ar trebui exclusă din priect.

 

Taguri: deputat, PDL Alba, Clement Negrut, cere, 30 la suta, Statul Roman, afacerea, Rosia Montana, RMGC, cianuri

Ratari

Criticisme (1)

Milu
27-08-2011
Pai daca ne aducem bine aminte..Negrut a lucrat la gaz, nu la compania care exploata aurul....
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>