Revista de stiri, cultura si umor...

Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!

Articolul urmator
Scrisoare deschisa trimisa de Victor Ponta presedintelui Basescu pe tema proiectului minier de la Rosia Montana

Revista nr. 97 | 23-08-2011 | Alexandru Mitchievici

Preşedintele PSD a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui ţării, Traian Băsescu. Scrisoare se referă la anumite clarificări pe care Victor Ponta le cere lui Traian Băsescu vizavi de controversatul proiect minier de la Roşia Montană.

„Am luat act de declaraţiile dvs de susţinere politică pentru proiectul Roşia Montană al companiei Gold Corporation, dar şi de acuzaţiile pe care le-aţi formulat în legatură cu finanţarea primită de fostul candidat al PSD la Preşedinţia României - domnul Mircea Geoană.

Doresc să anunţ opinia publică, dar şi pe dvs, că am verificat în contabilitatea partidului şi nu există înregistrată nici o sponsorizare pe care compania Gold Corporation să o fi acordat domnului Geoană. Înţeleg din declaraţiile dvs că aveţi cunoştiinţă de o finanţare ilegală şi, din acest motiv vă rog să ne comunicaţi şi nouă aceste date. De altfel, nu doar în calitate de Preşedinte, ci chiar de simplu cetăţean, sunteţi obligat de lege să nu ascundeţi asemenea indicii şi să le prezentaţi instituţiilor competente pentru a stabili sancţiunile ce se impun. Nu mă indoiesc că, prin natura funcţiei dvs, aveţi acces la date neaccesibile publicului larg, dar din momentul în care aţi dezvăluit aceste informaţii pe postul public TVR 1, obligaţia legală vă priveşte direct. Vă asigur că, imediat ce asemenea ilegalităţi ar fi constatate, nu voi ezita să iau măsurile politice corespunzătoare în calitatea mea de Preşedinte al PSD.

În cazul în care nu veţi face publice aceste date, vom considera că afirmaţiile dvs reprezintă un nou gest de iresponsabilitate, devenit deja uzual pentru dvs, care vă descalifică iremediabil, incompatibil cu funcţia pe care vremelnic o deţineţi, o nouă calomnie gravă la adresa unui fost preşedinte al partidului nostru. Imaginea României faţă de un preşedinte care merge constant la televiziunea platită din bani publici ca să arunce minciuni grosolane despre opozanţii politici este deja deplorabilă. Va anunţ oficial că într-un asemenea caz PSD vă va acţiona în judecată pentru repararea daunelor de imagine produse nouă ca partid şi candidatului nostru la funcţia prezidenţială!

În acelaşi context, vă solicitam şi mai multe clarificări cu privire la mesajul despre nevoia de a aduce mai mult aur în rezerva  BNR. Ştiţi, cu siguranţă, mesajul dat de domnul Guvernator Mugur Isărescu, în data de 13.06.2003, când a subliniat la că „BNR nu intenţionează să-şi crească rezerva de aur”, precum şi că „implicarea BNR în proiectul Roşia Montană nu este necesară”. Această poziţie a fost confirmată recent şi de domnul Adrian Vasilescu, în data de 28 aprilie 2011 („Costurile exploatării sunt foarte mari şi nu ştiu cât ar putea să vândă statul aurul pe piaţa internaţională”). Pentru a ne putea forma un punct de vedere corect în legătură cu acest subiect, în care sugeraţi că BNR ar avea nevoie de creşterea rezervei de aur, aşteptăm cu interes precizări din partea dvs.

Nu în ultimul rând fac un apel la dvs pentru a ne sprijini în demersul inovator pe care l-am propus spaţiului public românesc, de a determina compania Gold Corporation (şi în general toate grupurile de interes economic) să facă publice toate cheltuielile pentru promovarea acestui proiect în România, inclusiv plăţile către oameni politici şi lideri de opinie. Dvs sunteţi un politician aflat la final de carieră şi vă puteţi asuma riscurile inerente unui demers de asemenea anvergură, indiferent de daunele pentru dvs sau apropiaţi. Ar fi un element pozitiv în aprecierea, din păcate preponderent negativă, a mandatelor dvs politice. Aţi afirmat că vreţi să lăsaţi, la finalul mandatului dvs, ţara cât mai curată şi un astfel de demers poate ajuta la eliminarea suspiciunilor de mare corupţie pe care proiectul le creează în prezent. Sunt convins că un apel la transparenţă, venit din partea dvs, un vechi şi ardent susţinător, poate convinge Gold Corporation să facă publice aceste informaţii extrem de relevante”.

Recent, luni, 22 august 2011, preşedintele Traian Băsescu s-a declarat pentru realizarea proiectului minier de la Roşia Montană...

Taguri: scrisoare, deschisa, Victor Ponta, presedinte, Basescu, proiect, minier, Rosia Montana, cianura, finantari, electoral, 2009

Ratari

Criticisme (0)