#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Liberalii albaiulieni cer „dinozaurului” Alexandru Peres sa se retraga din viata politica

Liberalii albaiulieni cer „dinozaurului” Alexandru Peres sa se retraga din viata politica

Revista nr. 96 | 19-08-2011 | Alexandru Mitchievici


Conferinţa de presă a PNL Alba de astăzi, 19 august 2011, a fost dedicată în mare parte unor replici date unuia din cei mai vechi parlamentari ai României, senatorul de PDL Alba Alexandru Pereş.

Preşedintele TNL Alba, Rareş Buglea, a declarat: „Ştiţi câţi ani de puşcărie şi de domiciliu forţat a făcut dizidenta anti-comunistă Doina Cornea? Vă răspund eu: exact câţi ani de mandat parlamentar are fiul torţionarului care a arestat-o. Pe fiul torţionarului îl cheamă Alexandru Pereş, pe torţionar îl chema Şandor Pereş, de origine maghiară. Este vorba de senatorul Alexandru Pereş care nu aminteşte deloc de faptele „eroice” ale tatălui său, şef al Securităţii comuniste din Cluj-Napoca, care a arestat-o şi a interogat-o sub tortură de mai multe ori pe Doina Cornea. În schimb, dl senator Alexandru Pereş aminteşte, în ultima vreme, prin atacuri virulente despre doi parlamentari de Alba, Teodor Atanasiu şi Călin Potor, cărora le aduce tot felul de acuze, şi pentru noi care de ceva timp facem politică ne dăm seama că aceste atacuri nu sunt decât expresia temerii şi convingerii dlui senator Alexandru Pereş că USL-ul va câştiga alegerile din judeţul Alba. Atunci când îţi dai seama care sunt adversarii şi adversarii potenţiali câştigători, începi să-i ataci, asta face acum dl senator Alexandru Pereş. Îi atacă pe Teodor Atanasiu, candidatul USL la preşedinţia CJ Alba, şi pe Călin Potor, candidatul USL-ului la primăria municipiului Alba Iulia, îi atacă dintr-un simplu motiv şi din convingerea că aceştia vor câştiga alegerile locale de anul viitor. Nu putem să rămânem fără replică şi să îi amintim dlui senator Alexandru Pereş că se află în funcţii parlamentare (de deputat şi senator) de aproape 20 de ani de zile, şi noi ca politicieni care-i urmărim activitatea de ceva vreme, nu putem să consemnăm nici o realizare remarcabilă a dlui senator Alexandru Pereş pentru judeţul Alba. Ca să fiu mai clar, dl Pereş este fost deputat de Alba, acum este senator de Alba, aşadar ar trebui să facă lucruri, proiecte legislative şi demersuri la nivel naţional pentru judeţul Alba. Eu nu-mi amintesc nici un astfel de demers care să şi fi produs rezultate pozitive pentru conjudeţenii noştri.
Aşadar îl consider personal şi noi PNL Alba îl considerăm pe dl Alexandru Pereş un dinozaur al politicii locale şi considerăm că este momentul, cel târziu acum dacă mai există o minimă decenţă, să se retragă din viaţa politică.
Conform tuturor sondajelor, conform tuturor preconizărilor şi măsurătorilor făcute de USL, şi în speţă mă refer aici la cele făcute de PNL, la următoarele alegeri parlamentare de anul viitor, PDL va avea pentru judeţul Alba un singur parlamentar: acesta cu siguranţă nu va fi Alexandru Pereş. Aşadar noi considerăm şi eu consider că retragerea lui Alexandru Pereş din viaţa politică ar trebui să se facă undeva înainte de aceste alegeri parlamentare, şi dacă nu-şi doreşte să iasă pe uşa din dos din politica locală – că una naţională n-a fost în stare să facă – să facă un pas în spate.

Îl atacă pe Teodor Atanasiu, candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Alba, fără să facă niciodată menţiunea că Teodor Atanasiu este cel care în mandatul său de minsitru al Apărării Naţionale a fost cel care a retrocedat o bună parte din Cetatea din  Alba Iulia, a retrocedat-o albaiulienilor, scoţând-o din patrimoniul Armatei, scoţând-o din patrimoniul Ministerului Apărării. Aşadar această retrocedare pe care a făcut-o ministrul Teodor Atanasiu nu este niciodată pomenită niciodată nici de către primarul Mircea Hava, care nu scapă nici o ocazie să se laude cu realizările din Cetate, şi nici de către dl Alexandru Pereş care îl atacă în ultima perioadă considerându-l un adversar cu potenţial.


Aceste lucruri trebuie să le spunem noi şi aceste lucruri trebuie să i le amintesc eu dl Pereş, când se plimbă triumfător prin Cetate, ajutându-l pe dl primar Mircea Hava să taie panglici, ar putea să menţioneze că cel pe care-l atacă de multe ori fără motiv, Teodor Atanasiu, este cel care a făcut demersul principal, acela al retrocedării, acela al punerii în posesie în primul rând a acestei Cetăţi, ca să poată fi renovată, cu bune şi cu rele.

De asemenea, dl Pereş fără nici urmă de colegialitate, fără nici o urmă de respect, îl atacă foarte dur pe dl Potor. Îi mulţumim, e un indicator de care noi ţinem seamă, e un indicator că dl Potor e cel pe care-l avem şi noi în sondaje, adică care stă foarte bine în sondaje, care are şanse foarte mari de data aceasta să-l învingă pe fostul coleg Mircea Hava şi atacurile de-a dreptul disperate ale dlui Pereş nu fac altceva decât ne confirme sondajele noastre.
Oficial, îi amintesc dlui Pereş să se retragă din viaţa politică: nu va fi singurul parlamentar al PD-ului de anul viitor, şi voi continua şi eu să-l atac pe dl Pereş de câte ori va face acest lucru cu colegii noştri. Şi să-i amintesc ce moştenire de familie are, să-i amintesc ce moştenire lasă el în urma numeroadelor mandate de parlamentar conjudeţenilor noştri şi să-i amintesc toate aceste lucruri de care dânsul nu vrea să-şi amintească nicum; o să i le amintesc eu în fiecare conferinţă de presă de aici încolo, atâta timp cât dânsul, singura preocupare de senator este să atace doi colegi de-ai noştri”.

Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, a făcut câteva completări: „În ceea ce-l priveşte pe Teodor Atanasiu, evită dl primar să spună lucrurilor pe nume, şi anume că din toţi miniştri ai Apărării – dintre care majoritatea au fost membri PDL – un singur ministru al Apărării a avut curajul să retrocedeze Cetatea albaiulienilor, şi acela a fost Teodor Atanasiu. N-a fost nici Frunzăverde, nici un alt ministru al PDL. Asta ca să vedem care este diferenţa între fapte şi vorbe.
În ceea ce-l priveşte pe Călin Potor, acelaşi PDL – în momentul în care Călin Potor a candidat pentru Parlamentul României – ne spunea că este cel mai bun manager de spital. Şi campania dumnealui a fost construită exact pe imaginea lui de manager de spital, şi cred că lumea îşi aminteşte că noi nu am contestat la momentul respectiv acel lucru, pentru că un lucru este indubitabil şi anume faptul că prietenul nostru şi colegul Călin Potor a fost unul dintre cei mai buni manageri atât la Ambulanţă cât şi la Spitalul Judeţean, şi nu pe bani mulţi, ci pe bani foarte puţini. Şi a fost un om apreciat, de asta l-au şi ales albaiulienii cu peste 50% să-i reprezinte în Parlamentul României. Şi atunci vreau să-i întreb pe cei de la PDL şi în speţă pe senatorul Alexandru Pereş, când a minţit? În 2008 când ne spunea că Potor este cel mai bun manager de spital sau minte acum când spune că nu este un bun manager de spital? Când au fost sinceri? Când ne prezentau o campanie cu Potor fiind un foarte bun manager sau acum când încearcă să-i găsească toate bubele din cap şi bineînţeles că nu i-au găsit absolut nimic.
În altă ordine de idei, nu înţeleg de ce această problemă a dlui Pereş e ascunsă de presă de atâta vreme: vizavi cazul Doina Cornea, am prezentat documente oficiale din care rezultă că tatăl domniei sale, şeful Securităţii din Cluj, a fost cel care a instrumentat dosarul de urmărire informativă. Există nenumărate dovezi referitoare la viaţa mizerabilă făcută Doinei Cornea şi fiului el la arestul la domiciliu, ancheta fiind coordonată de col. Alexandru Pereş!”


 

Taguri: liberali, albaiulieni, cer, dinozaur, Alexandru Peres, sa se retraga, viata, politica, securitate, Doina Cornea, Rares Buglea,

Ratari

Criticisme (5)

Simona Deleanu
20-08-2011
Bun, dar cu ce e omul vinovat pt ceea ce a facut tatal lui? Si daca aminteste si daca nu aminteste de faptele lui Sandor tot nu are nici o vina. Ar fi avut daca ar fi avut el o legatura personala si directa cu Securitatea.
Raspunde
 
krougar
21-08-2011
Simona, hai sa presupunem ca esti implicata in mari ticalosenii , se schimba regimul si petele astea raman( bun , ca sa nu te superi sa zicem ca eu sunt in situatia asta). Ce fac apoi? Sa ma bag eu in anumite cercuri de conducere nu pot pt ca mi s-a dus vremea , atunci il promovez pe copilul meu in functii importante din stat, cu influentele mele si asa mai departe. Ce urmaresc? Pai eventual ca fiul meu sa acceada la unele canale si sa imi sterg anumite "pete" si sa-mi aranjez familia. E simplu. Asa ca nu are rost sa tratam tipul asta de relatie pe care o are SAndu peres Jr fata de tot mediu politic ca si cand el saracu e baiat naiv, bine intentionat, poate chiar virgin si care roseste usor la orice prostioara. Atentie ca asa pe logica ta aproape ajungem sa victimizam calaii. Nu zic ca trebuie distrusi, dar macar sa nu mai aibe acces la viata publica , tortionarii vechiului regim si rudele de gradul 1 pt ca altfel interesele lor vor continua sa joace importiva interesului public. Si din pacate in ultimii 21 de ani tot de asemenea probleme ne-am lovit. Asa ca nu ar trebui sa fim indulgenti cu sitatiile astea. Parerea mea...
 
ovidiot
21-08-2011
Ce neam de Mioritza suntem noi romani... cum ajungem sa compatimim calaii si urmasii lor.Hai mai fata nu mai fi naiva... aici vorbim de securitate. Ce legatura mai directa si personala mai buna iti trebuie decat un tata mare colonel de securitate, un om care a distrus orice urma de opozitie fata de regim? Chiar crezi ca la nivelul asta mai poti fi echidistant si sa nu fi avut nicio legatura cu regimul? Si pana la urma de unde sa stim ca nu a avut si o legatura personala directa cu Securitatea? Daca nu s-a aflat inca nu inseamna ca nu a existat.
Autor
20-08-2011
Corect. Dar ca e o problema, in general. Si anume ca toti fiii de securisti, tortzionari, comunisti, toti au ajuns bine in capitalism... dupa ce au dus-o bine in comunism.
Raspunde
Autor
20-08-2011
Cu alte cuvinte.... Problema este ca nu a fost o lege a lustratiei. Daca in 1990 se adopta Punctul 8 de la Timisoara, Romania nu trecea nici prin regimul Iliescu, nici prin regimul Iliescu - doua regimuri care au dus Romania in jos.
Raspunde
Securila
28-08-2011
Nu scapati voi de asta... Securistii nu se retrag niciodata, nici fiii lor. Uitati-va la celebrul fiu de ocupant sovietic, Vladimir Tismaneanu....
Raspunde
Eliza
13-11-2016
Tipul asta n-a avut acum vreo 15 ani o iubita mai tanara ca el cu 30? A plecat aia la ceva emisiune matrimoniala si asa s-a aflat. Atat am auzit in emisiune "relatia ta cu senatorul Alexandru", de-asta m-am gandit.
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>