#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Dupa ultimul sondaj, PSD Alba este in moarte clinica, crede senatorul PDL Alexandru Peres

Dupa ultimul sondaj, PSD Alba este in moarte clinica, crede senatorul PDL Alexandru Peres

Revista nr. 96 | 16-08-2011 | Alexandru Mitchievici


Continuă discuţiile contradictorii privind sondajul politic prezentat la Realitatea TV privind scena din judeţul Alba. Oficial sondajul aparţine PSD-ului pe plan naţional, realizat în fiecare judeţ. Conform acestui sondaj, Dumitrel cu 41% şi Hava cu 44 sunt favoriţi la alegerile din vara anului 2012.

Prin vocile lui Florin Roman şi Ioan Dîrzu, PNL Alba şi PSD Alba au contestat în presa locală sondajul, pe care îl consideră o intoxicare venită pe canale ascunse dinspre PDL.

Reacţia celor doi a fost urmată de contra-reacţia senatorului PDL Alba Alexandru Pereş (prezentată în conferinţa de presă din 12 august):

„Eu am o reacţie la actualitatea politică albaiuliană. Intervenţia mea politică de astăzi ar putea să stea sub titlul: „PSD Alba în moarte clinică”. Cel puţin ultimele ştiri preluate din media locală cu privire la situaţia alianţei socialiste aduc multă amărăciune în inimile pesediştilor. Astfel toată campania internă din Alianţă, efortul şi banii risipiţi de Dr. Ioan Dîrzu şi colegii săi, bani risipiţi pe benere, pe afişe, pe articole comandate în presa locală, pe dialoguri interactive cu electoratul din cartierul oraşului s-au dovedit a fi un lucru inutil.
Degeaba a stat Ioan Dîrzu cocoţat sau, mă rog, spânzurat, peste două luni de zile, pe panouri, ba la Bazinul Olipic, ba la benzinăria de lângă Hotel Cetate, sau în faţa Spitalului Judeţean, parcă cerşind bunăvoinţa albaiulienilor în viitoarea campanie electorală, totul a fost în zadar. Cetăţenii, în majoritate, nu s-au lăsat impresionaţi.
„Antonescu a fost mai tare decât Ponta”, ar putea să sune un mesaj transmis şi preluat şi de mine din presa locală. Aş spune însă analizând puţin această situaţie că Ponta abandonează inteligent de fapt o competiţie în care nu putea avea succes: Alegerile Locale... păstrând probabil o carte, cum se spune la pocker, pentru Alegerile Generale. Astfel, dr. Ioan Dîrzu şi colegii săi din PSD, aş putea să spun că, sunt condamnaţi la 5 ani de subteran şi muncă în folosul PNL-ului, în susţinerea a doi candidaţi, interesanţi: un fost ministru al Apărării, demolator al unităţilor militare din judeţ, şi a unui transfug politic, lăudăros, un profitor al zilelor trecute, care-şi doreşte cu ardoare, şi nu de azi, de ieri, funcţia de primar al municipiului Alba Iulia. Sperăm că cetăţenii ştiu că Oraşul Alba Iulia nu poate fi condus cum a fost condus Spitalul Judeţean în ultimii ani, adică falimentar”.Liderul PDL Alba a mai declarat:
„Citeam în presa locală despre tăcerea liderilor PDL la un sondaj al PSD. Nu ştiu ce trebuia să facem... Noi n-am scos nici un sondaj, sondajul a venit de la PSD, am înţeles: prin care Dumitrel are 41%, prin care Hava are 44%, prin care împreună (sau separat) Atanasiu şi Florea au până în 30%, iar ei i-au votul politic, 55%. Asta nu-i sondajul nostru, noi n-am prezentat aşa ceva... Este un sondaj executat de PSD, culmea, cu nişte sondori ai liberalilor, cu nişte persoane, nişte copilaşi infiltraţi în această echipă de sondare care a făcut sondajul... Un singur glas aţi auzit aici în conferinţa de presă care n-a fost autorizat să scoată pe piaţă nişte procente dar, în sfârşit, l-am lăsat să vorbească tocmai pentru că s-a apropiat de realitate, realitatea din sondajele noastre, pe care noi nu le-am aruncat încă pe piaţă, pentru că nu-i momentul. Nici nu poţi face sondaje în iulie şi-n august când jumătate din populaţie probabil e plecată de-acasă. Cu cine să faci sondare?, dacă jumătate din populaţia rămasă acasă nu e semnificativă pentru aşa ceva. Bine, nu acuz presa, acuz doar politicianismul ieftin al celor doi care au reacţionat (n.a. – Florin Roman şi Ioan Dîrzu) la sondaj...
Deci PSD a pierdut judeţul Alba, din sondajele lor. Deci aici vor candida Atanasiu şi probabil dl dr Călin Potor, tot un doctor. Din punctul ăsta de vedere nouă ne uşurează situaţia, de fapt nu era grea nici cu PSD-ul. Dar, dacă erau un melanj între PSD şi PNL – cel puţin pe una din poziţii să fi apărut şi PSD-ul – probabil că era o situaţie mai dificilă. Poate că între timp se vor răzgândi şi vor veni într-o asemenea variantă, într-un tandem, pentru că altfel sunt perdanţi din capul locului. Oricare dintre partide, nu te poţi duce în campania electorală cu o bilă legată de picior, care zici că de fapt face parte din organism, dar de fapt mai mult te împiedică. De asta am spus: 5 ani de zile de subteran pentru PSD, ăsta este mesajul pe care-l iau eu din presă, cel puţin la ora actuală, 12 august.
Dacă PSD-ul nu primeşte nimica, din funcţiile de vârf cel puţin, pentru campania electorală probabil că şi efortul va fi la fel, adică nimic. Vom aştepta şi vom vedea...
Mă refer aşa cum am văzut eu în articolele voastre: acel sondaj al PSD-ului, făcut la sânge, cu 44 şi 41%, e un sondaj care poziţionează pe primele locuri, chiar şi la procentele astea, pe Mircea Hava şi pe Ion Dumitrel, şi doar un balonaş de oxigen pentru alianţa socialistă în ceea ce înseamnă votul politic. Votul selectiv există, în sensul de a vota un om şi de a vota o altă forţă politică tocmai pentru a echilibra puţintel scena politică, dar vreau să spun că marea majoritatea voturilor se duc omul şi echipa, tocmai pentru a-i da posibilitatea celui pe care eu îl doresc să fie primar să aibă şi o echipă ca să-şi poată îndeplini acele promisiunile electorale. Suntem în această situaţie. Deci e o minciună cu acest vot politic cu care se încălzesc liderii PSD şi PNL, cu 55% pentru alianţa socialistă.
Am şi 3 scurte comentarii.
1.Nu se putea interveni mai mult în rezultatele sondajului pentru ca acest sondaj totuşi să fie credibil: în acest moment şi în situaţia în care suntem, dacă cobori pe Mircea Hava sub 40% şi-l împingi sub..., lumea nu mai crede într-un asemenea sondaj. Nici pe Dumitrel. Deci au mers până la limita suportabilităţii ca să spunem în sensul ca acest sondaj să fie credibil.
2.Faptul că liderii PNL, ameţiţi de căldura pavelelor din Cetate, văd o manipulare grosolană a PDL-lui – în care chiar cinstit, nu avem nici un amestec, dar nici un amestec – deci asta denotă că e căldură mare şi câteodată efectele astea atmosferice tulbură mintea şi judecata unor colegi politicieni.
3.Există o situaţie jenantă într-adevăr: echipele de sondare au avut o mare parte dintre acei sondori tineri din zona PNL în această competiţie internă...Mă rog, asta e!
Am analizat puţintel, pentru că având aceste lucruri sigur eu m-am dus cu gândul de ce e o diferenţă aşa de mare între sondajul nostru, nedat publicităţii, şi un sondaj făcut de o societate de sondare, o casă de sondare a opiniei publice, diferenţe de 20, douzeci şi ceva, ceea ce nu e acceptabil”.

De ce crede Pereş în evictoria candidaţilor PDL Alba, Dumitrel şi Hava?

Senatorul Alexandru Pereş: „Eu nu cred în sondajele astea efectuate de USL, sau mă rog de PSD şi PNL, în care Mircea Hava şi Ion Dumitrel au sub 50% în încrederea locuitorilor, pentru că sunt conştient, eu umblu zi de zi şi discut cu oamenii, şi văd cu atâtea lucrări – lucrări de investiţii, pe apă, pe drumuri, pe canalizare, pe cămine culturale – se efectuează azi în judeţul Alba. Şi dacă vreţi ieşim puţin din judeţul Alba să vedem starea drumurilor din judeţul Sibiu, Hunedoara, sigur drumuri executate probabil cu ani în urmă dar la care, la capete de judeţ, probabil nu s-a mai intervenit. Suntem într-o perioadă de efervescenţă investiţională pe plan judeţean care nu poate să nu influenţeze bunăvoinţa cetăţeanului pentru echipa sau oamenii care totuşi efectuează aceste lucrări: nu-i cazul meu, bineînţeles, este vorba de liderii PDL care lucrează cu Consiliul Judeţean şi sigur în municipiul Alba Iulia”.

 

Taguri: dupa, ultimul, sondaj, PSD Alba, moarte, clinica, crede, senatorul, PDL Alba, Alexandru Peres

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>