#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    

Târgul Naţional de Turism Rural Albac, ediţia a V-a

Revista nr. 1 | 02-09-2009 | Alexandru Mitchievici

*Manifestarea a ajuns o emblemă de marcă a Consiliului Judeţean Alba şi un motor de promovare a turismului în judeţul Alba, dar mai ales în Munţii Apuseni şi în Ţara Moţilor

În perioada 5-6 septembrie, Primăria Albac găzduieşte cea de a V-a ediţie a Târgului Naţional de Turism Rural de la Albac, care este - după cum spun organizatorii - unicul târg de turism rural din Transilvania. Manifestarea de la Albac reuneşte reprezentanţii din turism la nivel regional şi naţional - este vorba de agenţii de turism, unităţi de cazare, firme prestatoare de servicii turistice etc. Organizatorii principali ai târgului, Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Albac, sunt susţinuţi de partenerii oficiali Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) şi Agenţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din România (ANTREC) - o manifestare aflată sub patronajul Ministerului Turismului.
Deschiderea oficială a Târgului Naţional de Turism Rural Albac 2009 va avea loc sâmbătă, 5 septembrie, ora 9.30. Programul primei zile de târg cuprinde o vizitare la standurile pensiunilor, meşteri populari, artizani, apoi un inedit concurs de pescuit şi mai multe vizite culturale derulate sub genericul Acasă la Avram Iancu/ Frumuseţile Văii Arieşului Mic - vizită la cascada Pişoaia, Dealul cu melci, Casa Memorială „Avram Iancu” din comuna care-i poartă numele eroului moţilor.
La ora 14.00 va începe dezbaterea „Informarea turistică - element de bază pentru un turism civilizat”. Vor fi vizitate mai multe pensiuni din zonă, iar reprezentanţii Salvamont vor prezenta tehnici de salvare pe munte. Seara se încheie cu un ospăţ de toată pomina pe Valea Arieşului, cu specialităţi din carne de berbec, oaie, porc, bou la proţap şi foc de tabără.
Duminică, 6 septembrie (a doua zi a târgului), va avea loc continuarea concursului de pescuit, vizitarea standurilor, o masă rotundă „Informarea turistică - element de bază pentru un turism civilizat”, un concurs gastronomic, festivitatea de premiere a concursului gastronomic şi a celui de pescuit şi un spectacol folcloric.
Detalii pe www.turismalba.ro.

Taguri:Targul de Turism, Albac, 2009, editia a V-a

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>