#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

Pe urmele celebrei Fefeleaga, la Bucium

Revista nr. 1 | 10-08-2009 | Alexandru Mitchievici

În perioada 14-15 august va avea loc a VI-a ediţie a Festivalului Cânt şi Joc la Buciumani, iar printre organizatori se numără şi Gheorghe David Vetălău, strănepot de-al Sofiei Dinului, personajul feminin pe care l-a descris atât de sugestiv scriitorul Ion Agârbiceanu în nuvela „Fefeleaga”.

Este o întâlnire a buciumanilor de pretutindeni, un moment plin de veselie şi bună dispoziţie în inima Ţării Moţilor, în Munţii Apuseni. Festivalul va debuta vineri, 14 august, ora 13.00, cu o întâlnire de suflet la Detunata, la placa comemorativă aşezată aici în memoria eroului moţilor Avram Iancu, iar deschiderea oficială va avea loc la ora 14.30, la popasul Fefeleaga.

Printre invitaţii întâlnirii buciumanilor se află formaţia de muzică populară şi dans „Aurarii” din Bucium, şi grupul folcloric al comunei Bucuresci, judeţul Hunedoara, precum şi Grupul de teatru amator „Skepsis” din Alba Iulia. Invitaţi speciali sunt soliştii Adelina Danciu şi Cosmin Laslău.

Organizatorii vor pregăti pentru participanţi mâncare tradiţională, plăcinte buciumăneşti, sarmale etc. Camparea este gratuită, iar intrarea este liberă!

Taguri:Bucium, Fefeleaga, Vetalau, Aurarii, Detunata, buciumani, ed. VI

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>