#442
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Aiudeanul Stefan Balog, invitat special al bienalei de sculptura din Madara, Bulgaria

Aiudeanul Stefan Balog, invitat special al bienalei de sculptura din Madara, Bulgaria

Revista nr. 94 | 01-08-2011 | Alexandru Mitchievici


În perioada 25-31 iulie la Madara, regiunea Shumen din Bulgaria, a avut loc ediţia a V-a a Bienalei de Sculptură „Madarska Konnik”. La fiecare ediţie este invitat şi un artist străin: de data aceasta a fost artistul aiudean Ştefan Balog. Ceilalţi participanţi au fost sculptori din mai multe zone a Bulgariei: Milena Mladenova, Zlatin Simonoff–ZaZa, Ivan Cholakov şi Behcet Danadca. Coordonatoarea bienalei a fost artista Temenuga Hristova, o veche cunoştinţă a Fundaţiei Inter-Art, participantă la mai multe ediţii ale taberei aiudene şi a bienalei de grafică mică de la Aiud.

Pe perioada bienalei participanţii au executat câte o lucrare în piatră de dimensiuni monumentale. Sculpturile, de aproximativ 1,5 tone fiecare, vor fi amplasate ulterior în parcul municipal din localitatea Shumen.

Tot cu ocazia bienalei a avut loc o zi dedicată Fundaţiei Inter-Art Aiud. La invitaţia conducerii Societăţii de Artişti din Shumen, respectiv a Uniunii Artiştilor Bulgari-filiala Shumen, s-a organizat în Galeria Bibliotecii Municipale „Stilian Cilingirov” din Shumen o expoziţie internaţională, reprezentând o retrospectivă a Bienalei Intercontinentale de Grafică Mică Inter-Art. Au fost expuşi 25 de artişti din 21 de ţări reprezentand tot mapamondul, din Australia, Brazilia, Egipt, India, Japonia, Nepal, până în Franţa, Polonia, Grecia şi bineinţeles Bulgaria şi România.

În cadrul vernisajului, un moment aparte l-a reprezentat proiecţia filmului „Prison Art”, un film realizat de Lorincz Zoltan ca rezumat al Taberei Inter-art, tabără organizată în anul 2008 în incinta Penitenciarului de Maximă Siguranţă Aiud, o premieră mondială a momentului.

Expoziţia a fost prezentată de Temenuga Hristova, preşedinta Societăţii de Artişti din Shumen, şi de Ştefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art din Aiud.

 

Taguri: artist, aiudean, Stefan Balog, invitat, special, bienala, sculptura, Madara, Bulgaria, Temenuga Hristova, Shumen

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>