#459
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Deputatul PDL Clement Negrut a felicitat Opozitia in Consiliul Judetean Alba

Deputatul PDL Clement Negrut a felicitat Opozitia in Consiliul Judetean Alba

Revista nr. 93 | 29-07-2011 | Alexandru Mitchievici


Lupta din Consiliul Judeţean Alba privind referendumul USL-ului pentru a discuta desfiinţarea judeţului Alba a fost aprigă, dar a fost condamnată din start. Puterea are 16 consilieri judeţeni (la care se aduagă votul preşedintelui Ion Dumitrel şi a celor doi vicepreşedinţi), în timp ce Opoziţia are doar 14 consilieri.
Disputele dintre coaliţia PNL-PSD şi grupul majoritar al PDL-ului a fost mai degrabă unul de imagine.
Referendumul menit să chestioneze populaţia dacă este de acord cu desfiinţarea judeţului Alba nu a avut nici o şansă să fie acceptat de majoritatea PDL-istă.
Ion Dumitrel, av. Marcel Simion, Gherorghe Iviniş, Ionuţ Fulea au dat explicaţii care de care mai interesante de ce nu este inoportună organizarea referendumului.

În această dispută, Opoziţia din CJ Alba a avut un sprijin nesperat din partea unui om al Puterii, deputatul Clement Negruţ.

Deputatul a înregistrat astfel prima prezenţă a unui parlamentar în şedinţele CJ Alba din această legislatură.

La finalul şedinţei, deputatul Clement Negruţ s-a adresat consilierilor Opoziţiei şi celor ai Puterii, un discurs apreciat pozitiv de mai toţi cei prezenţi:

„Sunt împotriva unei regionalizări făcute aşa la o discuţie. Personal spun lucrul acesta, dacă vreţi, din punctul de vedere al demnitarului Clement Negruţ, ca şi parlamentar trimis de dvs în Parlamentul României, eu nu pot să vorbesc decât instituţional, eu aştept un proiect pe baza căruia să discutăm şi apoi să avem diferite poziţii politice... Ceea ce o să spun acuma este oarecum o chestiune politică, sigur dincolo de partea administrativă pe care o faceţi dvs, şi e o chestiune corectă. Aşa trebuie să se întâmple, nu trebuie să ne ferim de lucrul ăsta.
Ce vreau eu să spun: toţi aveţi dreptate, şi Opoziţia, şi Puterea. Poate o să supăr pe colegii mei (n.a. – din PDL), din păcate am fost puşi într-o situaţie defensivă, şi aici dl preşedinte (n.a. – al CJ Alba) a simţit-o astăzi pe propria piele, colegii mei consilieri judeţeni la fel, am fost puşi în faţa unui fapt împlinit în urma unei discuţii aruncate pe piaţă, o discuţie foarte importantă şi cu o temă extraordinară, care efectiv a dat apă la moară Opoziţiei şi cartuşe. Nu cartuşe, ci ghiulele! Iar partidul de la Putere, din care fac parte şi eu, încearcă acum să abordeze corect problema, cel puţin la nivelul Consiliului Judeţean. Instituţional a făcut-o corect. Dar dvs. (n.a. – Opoziţia) aţi profitat şi o faceţi foarte bine, indiferent ce se întâmplă, fie că (cei de la Putere) votau pentru, fie că votau împotrivă, dvs. aveaţi de câştigat.
Ori acum câştigul este mult mai mare, Partidul Democrat a votat împotrivă, veţi specula categoric această problemă, preşedintele CJ Alba este împotriva referendumului, clar. Eu ce vreau să subliniez? Conform Legii 3 a Referendumului, preambulul şi prima fază a unui referendum este întrebarea, indiferent la ce se referă. Ori aşa cum aţi spus dvs (liberalii şi social-democraţii din Alba), sau cine a fost cel care a născut această întrebare în coaliţia dvs, a greşit în opinia mea... pentru că un Referendum nu se face pe baza unei intenţii: ce întrebare punem noi? „Sunteţi de acord cu intenţia...?”. Dacă spuneaţi „iniţiativă”, dacă spuneaţi „proiect”, dacă spuneaţi orice altceva, poate era acum abordat.
Încă o dată, abordarea mea este politică, clar, puteţi să mă contestaţi, dar cred că în sinea dvs toţi îmi daţi dreptate: din punct de vedere juridic v-aţi îndreptat greşit întrebarea asupra unei intenţii, or intenţia e un act personal, chiar dacă vine din partea preşedintelui României. Ori altfel făcută, întrebarea poate se putea discuta. Altfel, este o întrebare care îşi doreşte de fapt câştigarea unui capital politic, iar eu nu pot să fac altceva decât să vă felicit (n.a. – Opoziţia), şi pe colegii mei (n.a. – consilierii judeţeni PDL) că au avut puterea şi curajul să stea pe baricade. Asta e politica până la urmă, domnule Dîrzu, ne place, nu ne place, aţi fost puşi în situaţii delicate de unii dintre foştii lideri; acum suntem puşi noi şi va trebui să ne jucăm cartea cum ştim mai bine.
În orice caz, vă felicit şi pe dvs, şi îi felicit şi pe colegii mei, pentru că puşi în defensivă, îşi fac treaba, asta este”.

Întrebat de consilierul judeţean Nicolae Puşcău (PSD) ce părere are de referendumul din Ţinutul Secuiesc, deputatul Clement Negruţ a spus că „este mult mai grav” decât referendumul solicitat de USL.

La final, consilierul PSD Ioan Florea a declarat că era de dorit ca la şedinţa CJ Alba la care s-a discutat chestiunea referendumului să fie prezenţi toţi parlamentarii de Alba.

 

Taguri: deputat, puterea, Clement Negrut, a felicitat, opozitia, consiliul, judetean, Alba

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>