#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Firma Transavia din judetul Alba, un brand national de 20 de ani

Firma Transavia din judetul Alba, un brand national de 20 de ani

Revista nr. 91 | 07-07-2011 | Alexandru Mitchievici


Transavia SA a împlint 20 de ani, prilej pentru patronul Ioan Popa să facă o conferinţă de presă jubiliară, de bilanţ am putea spune...

Afacerea Transavia SA a început în anul 1991, când inginerul zootehnist Ioan Popa a pus bazele firmei avicole cu sediul la Oiejdea. Partenerii săi în această afacere sunt soţia şi alţi membri ai familiei, dar Ioan Popa deţine majoritatea acţiunilor.

Obiectul principal de activitate al societăţii este creşterea păsărilor; la aceasta se adaugă prelucrarea/ procesarea şi comercializarea produselor din carne de pasăre, producerea de nutreţuri şi furaje combinate.

În momentul de faţă românii consumă aproximativ 21 kg carne de pui în medie anuală, faţă de 30 kg - Germania, 35 kg - Anglia sau 72 kg - Arabia Saudită. Ioan Popa a spus că prin societatea pe care o conduce vrea să ajute la creşterea consumului de carne de pui în România.

În 2011, Transavia este cel mai important producător de carne din România: acest lucru înseamnă peste 50.000 tone de carne de pui în fermele proprii din Ardeal. De asemenea, producţia anuală de ouă se ridică la 30 milioane.

Transavia a luat în arendă 4.000 ha teren în Ardeal, dar la sfârşitul anului 2012, societatea va avea 10.000 ha arendate.

Începând din 2005, Transavia a primit licenţă pentru export: în primul rând este vorba de Anglia, Olanda, Franţa, anumite ţări arabe etc (ponderea exportului reprezintă 10% din producţia realizată de Transavia). În momentul de faţă societatea are aproape 1.400 de angajaţi. De asemenea firma Transavia este furnizor al Casei Regale a României începând din 2006. În 2010, cifra de afaceri a Transavia a ajuns la 423,15 milioane RON. Profitul brut se ridică la 31,3 milioane RON.

Investiţiile societăţii în 2011 vor depăşi 10 milioane de euro, dar ar putea ajunge la 12-13 milioane de euro, după cum a afirmat într-o conferinţă de presă patronul Transavia, inginerul Ioan Popa. Firma Transavia este cea mai mare firmă din judeţ Alba şi principalul contributor la Bugetul Judeţului Alba.

Ioan Popa a declarat că nu aşteaptă sprijinul din partea politicului; politicul doar pune piedici afacerilor; politicienii s-au învăţat să ceară doar, nu să ofere (mai multe declaraţii foarte interesante într-un articol următor).

Transavia, La Mulţi Ani! 

Taguri: firma, Transavia, judetul Alba, brand, national, 20 de ani, Ioan Popa, Oiejdea, Alba, Ardeal

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>