#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
O prezenta regala la Alba Iulia... Principesa Margareta a Romaniei

O prezenta regala la Alba Iulia... Principesa Margareta a Romaniei

Revista nr. 77 | 10-04-2011 | Alexandru Mitchievici


De orice se ocupă familia regală a României lucrurile capătă valenţe...regale. Departe parcă de sălbăticia Estului, monarhia românească şi-a păstrat acea puritate cu care s-a prezentat pe malul Dâmboviţei într-o zi de mai. Era anul 1866, când Carol I a ajuns la Bucureşti.

Urmaşii acelui Rege nu s-au dezminţit defel, iar Principesa Margareta este o prezenţă aşa de frumoasă că luminează orice loc unde se află. Aşa s-a întâmplat vineri, 8 aprilie, la Alba Iulia, când Principesa Margareta a fost prezentă să prezinte volumul „Cartea regală de bucate”. Evenimentul a avut loc la Galeria Municipală de Artă (de lângă Libăria Humanitas), un spaţiu în care oamenii s-au înghesuit pentru a o vedea pe urmaşa de drept a Majestăţii Sale Regele Mihai I.

Despre volumul acesta şi despre autorul său special au vorbit Octavia Minoiu, reprezentanta Librăriei Humanitas Alba Iulia, Diana Câmpan – un tânăr universitar albaiulian, şi Mioara Pop, directoarea Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba Iulia.

De asemenea, a luat cuvântul invitata specială, Principesa Margareta. Multă lume la Galeria de Artă, multă lume bună, de la Iacob Mârza – fostul rector al Universităţii Alba Iulia, farmacistul Horia Bucur din Sebeş – reprezentant al Casei Regale în judeţul Alba, Petru Făgăraş – conducătorul Cenaclului Literar din Sebeş, artişti plastici din Alba Iulia (Alexandru Nicolae Ispas, Traian Mârza ş.a.).

O concluzie se impune de la sine: prin prezenţa lor, reprezentanţii monarhiei româneşti generează o stare specială oriunde se află...

 


O prezenta regala la Alba Iulia... Principesa Margareta a Romaniei O prezenta regala la Alba Iulia... Principesa Margareta a Romaniei O prezenta regala la Alba Iulia... Principesa Margareta a Romaniei
Taguri: o prezenta, regala, Alba Iulia, Principesa Margareta, Romania, regele Mihai I, monarhie, Principele Radu

Ratari

Criticisme (1)

horia bucur
15-11-2015
Sant membru InfoRR.Afirmatia din articol e o mare eroare si nu-mi apartine!
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>