#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
La Alba Iulia va fi inaugurat primul parc fara copaci, dar cu multi de... parca

La Alba Iulia va fi inaugurat primul parc fara copaci, dar cu multi de... parca

Revista nr. 77 | 08-04-2011 | Alexandru Mitchievici


Parcă te afli în altă lume. Parcă eşti în altă ţară, dar NU. Eşti în ţara ta, în oraşul tău. La Alba Iulia va fi inaugurat primul parc fără copaci. Noul parc, cel mai mare parc din Alba Iulia are în schimb 23 de arbuşti, 12 copăcei, 7 ghivece, ca să nu mai vorbim de cei 14 tuia fabuloşi şi 31 de flori.

Parcă e un vis, parcă suntem în lumea lui parcă. A înebunit şi lumea, şi lupul. Alba Iulia reinventează noţiunea de parc... fără copaci, dar cu mulţi de PARCă. Parcă suntem în plin Kafka, parcă. Dar, aş zice, parcă „ziariştii voştri” şi P.R.-iştii primarului lor nu cred că au auzit de Kafka.

Parcă ziariştii Primăriei sunt ziarişti, parcă P.R.-iştii primarului sunt P.R.-işti. Doar parcă. De fapt sunt nişte aplaudaci şi slugoi ieftini.

Iar voi cei din simbria Primăriei parcă sunteţi oameni... parcă!


Iată textul de pe site-ul Primăriei Alba Iulia. Citiţi-l. Merită:

Inaugurarea Parcului din interiorul Şanţurilor Cetăţii Alba Carolina

Sâmbătă 9 aprilie, de la ora 11.00 se va inaugura Parcul din interiorul Şanţurilor Cetăţii Alba Carolina. Într-o primă fază, până la finalizarea lucrărilor pe tot perimetrul şanţurilor, vor fi deschise circuitului public Traseul de Sud şi Traseul de Est până la zona lacurilor din Traseul de Nord.

„Mă bucur să pot spune că ne aflăm în faţa unei promisiuni împlinite. Studii, proiecte, fonduri europene, locuri de munca, pricepere, seriozitate, dăruire, toate aceste elemente au fost puse în joc de către noi pentru a putea dărui albaiulienilor o Cetate pe care o merită: plină de semnificaţii pentru locuitorii ei şi pentru toţi românii. Întreaga Cetate este o carte de identitate care le spune tuturor celor ce privesc spre Alba Iulia că aici istoria are viitor.

În ultimul an de când am demarat transformarea Şanţurilor Cetăţii în cel mai mare PARC din România amenajat în interiorul unei cetăţi medievale am învăţat foarte multe lucruri. În cazul de faţă am descoperit cât e de greu şi totuşi de frumos să creezi ceva cu totul nou, să lucrezi pe baza unui amestec dinamic între planuri iniţiale, viziune, judecată şi dorinţa de a finaliza proiecte ample care pot schimba viitorul acestui oraş.

Dar poate cel mai dureros pentru albaiulienii care îşi iubesc cu adevărat Cetatea a fost să vadă atât de multă lipsă de răspundere şi onestitate din partea unor politicieni de carton, dornici să târască în mocirlă toate lucrările care ne pun în valoare pe noi ca albaiulieni şi ca oameni. Nu le-am oferit alt răspuns decât munca noastră şi rezultate care pot fi evaluate concret. Se pare că pentru ei schimbarea evidentă a oraşului este un proces dureros şi nu înţeleg că prezentul cere de la noi mai mult decât vorbe.

(...) La fel de relevant a fost şi efortul nostru de promovare a noilor obiective turistice din oraş şi din cetate. Suntem printre puţinele oraşe din România promovate în târguri de turism şi reviste de specialitate internaţionale şi oferim oamenilor de afaceri motive reale să investească într-un produs economic important: turismul cultural şi istoric. Pentru că Alba Iulia are şansa reală de a deveni cu adevărat Capitala Turismului Cultural-Istoric a României.

Acum a sosit momentul să ne bucurăm împreună de munca noastră, a albaiulienilor. Avem toate motivele să ne întâlnim şi să dăm împreună startul unei noi vieţi în Cetatea noastră.

Vă aştept ca sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 11.00, la Poarta a V-a (lângă Catedrala Ortodoxă a Reîntregirii) să veniţi alături de mine pentru a intra împreună în cel mai mare PARC din Alba Iulia amenajat în Şanţurile Cetăţii! Este un moment important, un moment crucial pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri!

Împreună le vom demonstra şi lor că Alba Iulia a renăscut prin ce are mai valoros: oamenii ei şi Cetatea Alba Carolina!”


Semnează: Mircea Hava, Primarul „ziariştilor voştri”.

*Textul acesta este un pamflet şi se tratează ca atare... cu zâmbetul pe buze
**Nu ştim ce vrea să demonstreze Primăria Alba Iulia. Poate vrea să arate că după ce a tăiat peste 100 de copaci seculari în zona istorică, aduce umbră şi aer curat cu un părculeţ în care sunt câţiva pomişori şi ghivece cu tuia...


 

Taguri: Alba Iulia, va fi inaugurat, primul, parc, fara, copaci, multi, parca, Mircea Hava, reclame, Traseul Sudic, Cetatea Alba Iulia

Ratari

Criticisme (1)

Sergiu SNT
09-04-2011
Felicitari maestre Iulian! superb, absolut superb! un Pamflet de nota 10 !
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>