#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Daca Hava imi spune ca ma iubeste, verific din trei surse

Daca Hava imi spune ca ma iubeste, verific din trei surse

Revista nr. 75 | 25-03-2011 | Alexandru Mitchievici


Pe adresa revistei Plaiu Luminatu primim tot felul de mesaje... nu numai invective de la vinituri, presupuşi ziarişti, de la refulaţi. Primim şi scrisori sincere, pline de lumină şi înţelepciune, de care numai copiii inocenţi – şi copacii şi plantele – sunt în stare.

O astfel de scrisoare am primit şi o publicăm. Semnatarul este un tei uriaş, dintr-un parc din Alba Iulia, nu spunem din care parc - pentru că vrem să protejăm integritatea copacului. Teiul care ne scrie probabil vrea să ajungă ziarist. Iată ce ne scrie:

Dacă Hava îmi spune că mă iubeşte, verific din trei surse!

Marele Mircea Hava mi-a spus că mă iubeşte, cică iubeşte tot oraşul Alba Iulia, că de aia câştigă ca Iliescu din primul tur. Precum un ziarist onest, verific declaraţia primarului din trei surse:

Nu îi sun pe pseudo-purtătorii de cuvânt... că ăia-s nişte pamfleţi, puşi ca decoraţiuni, pe la Primărie, prin firme care investesc cu voioşie bani europeni, prin instituţii-căpuşe acolo unde „sunt banii dumneavoastră”...
 
1.Îl întreb pe Dan Sabău dacă e adevărat ce a spus primarul Hava. Marele restaurator îmi răspunde, citez mot-a-mot: „Hava iubeşte copacii precum câinele pisica, precum palestinienii îi iubesc pe evrei, precum dinamoviştii se înţeleg cu steliştii, precum apa se atinge cu focul.
Vezi-ţi de treabă copacule... Hava iubeşte copacii, doar atunci când sunt în şemineu sau sub grătarul cu mici”.

2.Nemulţumit de răspuns, sun o altă sursă, arhitecta şefă Hedviga: „abonatul GSM este ocupat”. De fapt toţi arhitecţii pe care i-a avut oraşul Alba Iulia în ultimii 14 ani au fost ocupaţi. Simpli papagali coloraţi, arătaţi oamenilor pentru a avea o argumentaţie de specialist. Ei nu au făcut decât să pună în aplicare planul edilitar al primarului Mircea Hava, adică pavele, biscuiţi, podele de piatră, dale de piatră, pavaje, havele.

3.Sun pe Niculaie Moldovan, viitor viceprimar închipuit al oraşului Alba Iulia: „Investiţiile din Alba Iulia nu se împiedică de-un ciot. Noi avem milioane de coco de cheltuit, aşa că nimeni (nici copaci, nici oameni, nici ecologişti, nici liberali, nici ziarişti, nici nimeni) nu ne împiedică să radem tot şi să facem Marea Parcare din Cetatea Alba Iulia, plus două autostrăzi cu 4 benzi pe strada Nicolae Iorga şi pe strada Mihai Viteazul. Ambele autostrăzi vor duce mii de turişti la Hotelul Medieval. Să trăiască Marele Arhitect al Oraşului”.

Acum am înţeles ce a vrut să spună Mircea Hava. El iubeşte de fapt Alba Iulia şi va face oraşul să arate exact după chipul şi asemănarea sa: cenuşiu-maroniu, cu pavele şi biscuiţi. Nu va mai rămâne fir de iarbă, copac verde sau spaţii naturale, nu va mai rămâne piatră pe piatră medievală. Afară cu granitul. De acum înainte avem doar pavele. Un oraş de pavele, un oraş chicios, plin de ieftinături „made in China”. Ce mai iubire!? Cât marea îmbrăţişare!”


*De câteva zile mă gândesc la Flavia... ce o fi vrând să zică
**Acest text este un pamflet şi se tratează ca atare... cu zâmbetul pe buze!
 

Taguri: daca, Hava, imi spune, ma iubeste, verific, trei, surse, copaci, taiati, Custozza, parc

Ratari

Criticisme (1)

SSergiu SNT
31-03-2011
Hahahahahaha.... :)) tare de tot pamfletul. Adevarul e ca am vrut initial sa-l tai la montaj pe domnul din stanga fotografiei
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>