#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Dumitru Malin isi lanseaza o noua carte la Galeria de Arta din Alba Iulia

Dumitru Malin isi lanseaza o noua carte la Galeria de Arta din Alba Iulia

Revista nr. 75 | 11-01-2011 | Alexandru Mitchievici

Vineri, 14 ianuarie 2011, de la ora 17.00, la Galeria Municipală de Artă din Alba Iulia are loc lansarea volumului de poezii „Mânia amurgului”. Evenimentul este organiat de Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Uniunea Scriitorilor filiala Alba-Hunedoara şi Asociaţia Profesională „Uniunea Artiştilor Plastici” Alba Iulia.

Autorul şi cartea sa vor fi prezentate de poetul Aurel Pantea, preşedintele filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România. În cadrul acestui eveniment, sculptorul Romi Adam va expune lucrări grafice realizate cu cărbune pornind de la poeziile lui Dumitru Mălin. Romi Adam este cel care a realizat busturile poeţilor Grigore Vieru şi Adrian Păunescu situate pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia.

De asemenea, va fi prezentă muzica folk a cantautorului albaiulian Daniel Avram, care are multe piese pe versurile lui Dumitru Mălin.

Cea mai recentă carte a lui Dumitru Mălin se numeşte „Amurgul pur şi simplu”, apărută în 2009. Lansată anterior, cartea a fost prezentată şi la Galeria Municipală de Artă din Alba Iulia în 29 martie 2010.


Biografie:

Dumitru Mălin s-a născut la 22 martie 1950, la Baia de Arieş, Alba. În momentul de faţă este directorul Palatului Copiilor Alba Iulia.

Are 8 volume de versuri şi o carte despre poetul V. Copilu Cheatră, un moţ care s-a mutat la Cluj în perioada interbelică, având de suferit după instaurarea regimului comunist.

Volume publicate:
1.Zodia mărturisirii, 1982
2.Ziua de trecere, 1986
3.Scrisori de dragoste din toamnă, 1999
4.Ochii din copilărie, 2001
5.Muntele dintre iubiri, 2002
6.Exilul în păianjen, 2003
7.O ipostază a expresionismului transilvănean – V. Copilu Cheatră, istoriografie literară, 2007
8.Testamentele înserării, 2008
9.Amurgul pur şi simplu, 2009.

 


Dumitru Malin isi lanseaza o noua carte la Galeria de Arta din Alba Iulia Dumitru Malin isi lanseaza o noua carte la Galeria de Arta din Alba Iulia Dumitru Malin isi lanseaza o noua carte la Galeria de Arta din Alba Iulia
Taguri: Dumitru Malin, lanseaza, noua, carte, galeria, arta, Alba Iulia, mania, amurg, poezie

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>