#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Lauda de sine...

Lauda de sine...

Revista nr. 74 | 15-03-2011 | Dark Nightrider

Cu ceva timp in urma, la invitatia unui bun prieten care are o casa de vacanta in aproprierea Albei Iulia, pe Valea Manastirii (la Ramet), am petrecut un weekend impreuna cu alti prieteni in acea zona. Dupa cum bine stiu majoritatea celor care cunosc zona, de aproximativ 2 ani, drumul de acces spre locaitatea Ramet care face legatura cu Teiusul a fost modernizat si asfaltat. Pana la acel moment reprezenta o adevarata aventura sa ajungi in zona, drumul fiind in stare deplorabila, neasfaltat, plin de gropi si santuri, astfel ca parcurgerea traseului de aproximativ 20 km iti lua mai bine 45 minute, chiar catre 1 ora daca mai ploua sau ningea. Pana aici totul OK, am putea zice, foarte bine ca acea zona de o frumusete rara beneficiaza in sfarsit de un drum de acces la standarde cat de cat acceptabile. Insa parcurgand eu cu autoturismul acest traseu, observ ca pe carosabilul proaspatului drum statea inscriptionat, din loc in loc, urmatoarea propozitie : „Drum amenajat de Consiliul Judetean Alba”....

Cu o alta ocazie, fiind de asemeni cu masina prin Alba Iulia, am auzit din spate sirenele unei salvari care gonea spre Spitalul Judetean, intr-o misiune de urgenta. Ca de altfel toti participantii la trafic, am incetinit si am dat prioritate salvarii. In timp ce ma depasea salvarea, am observat ca pe caroserie era inscriptionat : „Salvare achizitionata de Ministerul Sanatatii”. „Mai sa fie!” mi-am spus in gand...

Intr-o alta zi eram cu masina in drum spre Cluj, daca nu ma insel... La un moment dat, pe acelasi sens de drum cu mine, ajung din urma o autoutilitara moderna pe care scria cu litere de o schioapa „Transport copii”. Este una dintre autoutilitarele folosite pentru a duce si aduce elevii la si de la institutiile scolare, atunci cand acestea sunt la departare considerabila fata de domiciuliul acestora (in special in mediul rural). Stimati cititori, ghiciti ce era inscriptionat pe portiera spate a acestei autoutiliatre: „Autoutilitara achizitionata de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii”. Incredibil !!!

In vara trecuta, daca nu ma insel, mare valva mare in urbea noastra. In urma unor demersuri ale autoritatilor locale, se organiza festiv semnarea unor contracte de finantare din fonduri europene a lucrarilor de restaurare ale Cetatii Bastionare de tip Vauban din Alba Iulia. Semnatari, din partea municipiului Alba Iulia d-l Primar Mircea Hava iar din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, d-na Ministru Elena Udrea. Pana acum, nimic deosebit. Insa amandoua partile semnatare, cu ocazia semnarii, tineau sa sublinieze meritele proprii si ale celalaltei parti in dezvoltarea infrastructurii turistice a orasului.

In orice tara civilizata din lumea aceasta, autoritatea statala prin parghiile sale colecteaza de la contribuabili taxe si impozite si le directioneaza prin investitii publice in dezvoltarea acelor sectoare necesare unui bun mers al statului. Adica spre infrastructura rutiera, turistica, sanatate, invatamant, aparare, etc. Ma intreb si ii intreb cu aceasta ocazie pe cei indiriguiti: cine trebuia sa faca drumuri in judetul Alba? Consiliul Judetean Caras-Severin? Cine trebuia sa asigure finanteze achizitiile de salvari? Ministerul Agriculturii? Cine trebuia sa asigure transportul elevilor din zone indepartate catre unitatile scolare? Ministerul Apararii? Cine trebuia sa se ocupe de dezvoltarea municipiului Alba Iulia? Primaria Slobozia impreuna cu Ministerul Economiei?

Pai pentru aceasta ii platim dragi cititori din banul public! Ii platim pe cei de la Consiliul Judetean ca printre altele sa intretina si sa dezvolte drumurile din judet. Ii platim pe cei din Ministerul Sanatatii sa se ocupe printre altele ca populatia sa beneficieze de servicii medicale de urgenta la standarde civilizate. Ii platim pe cei de la Ministerul Educatiei si Cercetarii ca printre altele sa asigure accesul la educatie la toti copii acestei tari. Ii platim pe Primar, Consiliul Local si cei de la Ministerul Dezvoltarii si Turismului sa se ocupe spre a dezvolta orasele si a atrage fonduri europene (care tot din banii nostri ca cetateni europeni se formeaza).

Domnilor demnitari! Este in a adumneavoastra fisa a postului sa faceti ceea ce va laudati ca faceti! Pentru aceasta sunteti pusi acolo si platiti de catre romani! Pentru aceasta, romanii prin puterea votului lor v-au inzestrat cu autoritatea de a misca lucrurile si cu demnitatile publice de care beneficiati! Suntem in 2011 nu in 1011! E normal sa ai drumuri asflatate, salvari, autoutilitare pentru transport copii sau orase civilizate!!!

Ce faceti dumneavoastra este ca si cum unui strungar i s-ar trasa sarcina de servici prin fisa postului sa execute 300 de piese pe luna si la sfarsitul lunii ar avea pretentia ca superiorii sa-l laude ca si-a facut treaba. Eventual ar trebui laudat cand a facut 400 de piese in loc de 300, in aceiasi perioada de timp, cu aceleasi costuri de productie ca pentru cele 300 si de calitate cel putin egala! Aceasta  se numeste performanta! Insa pentru dumneavoastra acest cuvant are valoare doar atunci cand va numarati voturile obtinute in mare parte prin minciuna si promisiune desarte!!! Azi maine o sa dati publicitatii comunicate de presa prin care instiintati opinia publica de faptul ca ati fost la servici in ziua respectiva si asteptati sa fiti apreciati pentru aceasta!!!

O vorba din batrani spunea „lauda de sine nu miroase a bine”. Sper sa se aplice si in cazul politicienilor nostri...

*Autorul graffiti-ului din imaginea care ilustreaza acest articol este Banksy - http://www.banksy.co.uk/

Taguri:lauda, politicieni, minister, consiliul judetean, lauda de sine nu miroase a bine

Ratari

Criticisme (1)

Graff
15-03-2011
In comuna Ighiu s-au speriat caii de inscriptiile de pe drum :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>