#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
IPS Andrei Andreicut merge la Cluj in locul lui Bartolomeu Anania

IPS Andrei Andreicut merge la Cluj in locul lui Bartolomeu Anania

Revista nr. 74 | 18-03-2011 | Alexandru Mitchievici


Arhiepiscopul de Alba Iulia, Andrei Andreicuţ, a fost ales mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. Andreicuţ a fost ales în această poziţie rămasă liberă după moartea ÎPS Bartolomeu Anania.

De altfel, Bartolomeu Anania şi Andreicuţ erau foarte apropiaţi, iar Andreicuţ a spus că va continua „lucrarea” duhovnicească a ÎPS Bartolomeu.

„În zilele dinaintea alegerilor m-am rugat obişnuit. Totuşi pot spune că am înmulţit rugăciunile, dar nu neapărat ca să fiu eu ales, ci ca să lucreze Dumnezeu ca cel mai potrivit mitropolit să vină la Cluj”, a spus ÎPS Andrei Andreicuţ.

De asemenea, el a ţinut să precizeze că în urmă cu 25 de ani a plecat la Alba Iulia de la Cluj, unde şi-a început cariera duhovnicească.

„Din punct de vedere sentimental sunt legat de acest oraş (n.a. - Alba Iulia). În acelaşi timp, mă întorc acolo unde am început cariera duhovnicească. În 25 martie se împlinesc cinci ani de la întronizarea ca mitropolit a IPS Bartalomeu, acum tot în 25 martie, de Buna Vestire, este o nouă întronizare. Vreau să continuu misiunea de excepţie făcută de IPS Bartolomeu şi să ne implicăm cât mai mult în viaţa oamenilor de zi cu zi pentru ajutorarea celor necăjiţi, a celor defavorizaţi”, a mai declarat noul mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.

La alegerile Sfântului Sinod al BOR pentru funcţia de mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului au candidat doi candidaţi: arhiepiscopul de Alba Iulia, Andrei Andreicuţ, şi episcopul vicar Irineu Bistriţeanul. ÎPS Andrei Andreicuţ a câştigat cu scorul de 29 la 17 în defavoarea episcopului vicar Irineu Bistriţeanul.

Întronizarea noului mitropolit va avea loc pe 25 martie, la Cluj - de sărbătoarea Bunei Vestiri.

Deşi este atacabil din punctul de vedere al trecutului său, deşi nu a stabilit relaţii normale cu fraţii greco-catolici, totuşi ÎPS Andrei Andreicuţ a dat numeroase semne de liberalism la Alba Iulia, un lucru care pe mulţi i-a atras spre Biserică... Sperăm ca următorul arhiepiscop ortodox de Alba Iulia să nu fie refractar sau intolerant faţă de anumite deschideri ale Bisericii Ortodoxe Române, deschideri cerute de vremurile pe care le trăim, de secolul XXI. În orice caz, la Alba Iulia mulţi vor plânge după ÎPS Andrei...

*Interesant este că Patriarhia a lăsat să se facă „jocurile” alegerii în Ardeal: Patriarhul Daniel a vrut să se implice cât mai puţin în această alegere a Transilvaniei.

 

Taguri: IPS Andrei Andreicut, merge, Cluj, locul, Bartolomeu Anania, Feleac, Satu Mare, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (3)

xxx
18-03-2011
a plecat securistul :)).. mare paguba
Raspunde
Autorul
18-03-2011
secuRISTI si CASTIGI... orice post in B.O.R.
Raspunde
Draga
26-04-2015
Rautati, simple rautati. Ce aveti cu arhiepiscopul nostru !? E si el om, orisicat, nu ?
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>