#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Opriti orice lucrari din Parcul Custozza, apel public al asociatiei Alba Verde

Opriti orice lucrari din Parcul Custozza, apel public al asociatiei Alba Verde

Revista nr. 74 | 15-03-2011 | Alexandru Mitchievici


Comunicat de presă, 15 martie 2011

„În comunicatul de presă al Asociaţiei Alba Verde din data de 10 martie 2011 apreciam deschiderea de care dădea dovadă Primăria Alba Iulia pentru organizarea unei dezbateri publice cu privire la lucrările de reabilitare a Cetăţii Alba Carolina şi solicitam o propunere pentru data primei dezbateri cu privire la Parcul Custozza. Tot în acel comunicat de presă ne exprimam temerea că, la modul în care evoluează lucrările de distrugere a spaţiului verde din interiorul Cetăţii nu vom avea în curând despre ce să discutăm la acea dezbatere. Între timp a fost depusă din partea Asociaţiei Alba Verde o cerere de fixare a unei date pentru prima astfel de dezbatere, discuţiile cu Primăria referitoare la data acesteia fiind în curs.

Date fiind evenimentele din această dimineaţă, când angajaţi ai societăţilor care execută lucrările de construcţii din interiorul Cetăţii au interzis accesul populaţiei în Parcul Custozza şi s-au înregistrat deja unele altercaţii între angajaţi ai acestor societăţi şi cetăţeni* ai oraşului care doreau să intre în parc, reiterăm îngrijorarea noastră că lucrările de diminuare a spaţiului verde din Parcul Custozza prin crearea de locuri de parcare şi distrugerea arborilor se vor face în pofida opoziţiei cetăţenilor care protestează faţă de proiect şi cărora li s-a promis o consultare publică pe acest subiect.

Solicităm Primăriei Alba Iulia să ia atitudine faţă de asemenea acţiuni şi să ia măsurile necesare pentru suspendarea imediată a oricăror lucrări în Parcul Custozza, dând astfel dovadă că tratează cu seriozitatea cuvenită o problemă care preocupă nu doar cetăţenii, organizaţiile non-guvernamentale şi partidele politice din Alba Iulia, ci şi un număr mare de organizaţii non-guvernamentale din România, care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la acest subiect.

Împreună cu specialişti urbanişti, peisagişti lucrăm la o propunere „verde” pentru parcul Custozza, propunere care ar urma să fie prezentată şi dezbătută cu administraţia locală”.

Miki Branişte si Dan Agrişan, Asociaţia Alba Verde

*Un jurnalist albaiulian care se afla în Parcul Custozza a fost agresat astăzi de angajaţii de la Florea Grup, firmă care lucrează în subantrepriză pentru Grup Corint, firma care face toate lucrările de „reabilitare” din Cetatea Alba Carolina pentru Primăria Alba Iulia

 

Taguri: opriti, orice, lucrari, Parcul Custozza, apel, public, asociatia, Alba Verde, Mircea Hava, Grup Corint, Florea Grup, taiere, co

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>