#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
A inceput Revolutia Verde in Parcul Custozza

A inceput Revolutia Verde in Parcul Custozza

Revista nr. 74 | 12-03-2011 | Alexandru Mitchievici


11 martie 2011, o zi pe care ne-o vom aminti mult timp de acum înainte...

Nu au venit pentru sarmale, nu au venit pentru o cană de vin, pentru un ciolan de fasole. Nu au venit aduşi cu şcoala la comanda directorului politic al şcolii. Am văzut şi câţiva adulţi, şi bătrâni, dar cei mai mulţi au fost tineri. Sunt tineri, copii, veniţi pentru revoluţia verde de la Alba Iulia, o mişcare civică pentru salvarea Parcului Custozza... o mişcare civică cum nu s-a mai pomenit la Alba Iulia.

Peste 500 de persoane au făcut un lanţ uman care a înconjurat pentru a o oferi o protecţie sufletească, umană, sinceră Parcului Custozza. Muncitorii care taie copacii pe lângă Catedrala Romano-Catolică au oprit munca pentru a se evita anumite incidente, pentru ca lumea să nu vadă tăierile de copaci... Câţiva muncitori (un fel de şefi de şantier) au fost trimişi să spioneze protestul, au făcut poze şi au filmat mitingul ecologist iniţiat de PNL Alba.

În lipsa unor ONG-uri ecologişte puternice (este o realitate neplăcută, dar asta e), mitingul a fost realizat la solicitarea liberalilor albaiulieni, în frunte cu Simone Albani, Florin Roman şi Gabi Pleşa. La eveniment au fost prezenţi şi numeroşi membri social-democraţi (în frunte cu Ovidiu Jidveian şi Ioan Dîrzu) şi conducerea PNŢCD-ului.

Ziua de 11 martie 2011 a devenit ziua Parcului Custozza. Trebuie să devină Ziua pentru Protecţie a Tuturor Spaţiilor Verzi din Oraş, până le mai avem!

*Suntem curioşi ce o să zică Monitorul: că au fost aduşi cu autocarul membri de partid din judeţ; că lumea a fost „cumpărată”, că de fapt au fost 12 de rockeri împuţiţi, 5 consumatori de etnobotanice, 7 emo şi alţi dubioşi; că lumea civilizată şi-a văzut de treburi şi a evitat Parcul Custozza... În orice caz, concluzia lor va fi asta: a fost o acţiune politică, nereuşită!

 


A inceput Revolutia Verde in Parcul Custozza A inceput Revolutia Verde in Parcul Custozza A inceput Revolutia Verde in Parcul Custozza A inceput Revolutia Verde in Parcul Custozza A inceput Revolutia Verde in Parcul Custozza A inceput Revolutia Verde in Parcul Custozza A inceput Revolutia Verde in Parcul Custozza A inceput Revolutia Verde in Parcul Custozza A inceput Revolutia Verde in Parcul Custozza
Taguri: a inceput, Revolutia, Verde, Parcul Custozza, Alba Iulia, Simone Albani, Florin Roman,

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>