#459
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Scrisoare deschisa Primarului si celor care-i sustin deciziile neconditionat

Scrisoare deschisa Primarului si celor care-i sustin deciziile neconditionat

Revista nr. 73 | 10-03-2011 | Alexandru Mitchievici

Mircea Trifu, un cetăţean din Alba Iulia, cere demisia primarului Mircea Hava. Mircea Trifu (foto - alături de Doina Cornea) este nemulţumit de administraţia oraşului.


„Domnule Primar, sunt un cetăţean care în ultimii ani m-am implicat în mai multe acţiuni private de dezvoltare a infrastructurii, apă, canalizare, reabilitarea unor drumuri – cum ar fi asfaltarea a 1,7 km din Strada Albac şi în cadrul urbanizării a peste 50 hectare în Alba Iulia.

Am creat peste 20 de km de străzi noi din care pe 15 km am realizat şi aducţiunea de apă pentru 1,5 km canalizare şi am contribuit financiar şi logistic la executarea de către Eon Gaz România a peste 12 km reţea gaz în Cartierul Miceşti Alba Iulia. Totodată m-am ocupat de atragerea de bani pentru realizarea unei staţii de epurare moderne în cartierul Orizont. Am pus bazele urbanistice ale oraşului pe următorii 50 de ani prin creearea Planurilor Urbanistice în Cartierul Orizont (50 de hectare), Faţă Podei (14 hectare) şi Şeigău (peste 3 hectare). Toate acestea le-am facut în calitatea mea de coordonator al proiectelor mai sus menţionate.

Am decis să fac acest demers, adică să vă scriu, ca urmare a faptului că vreau să lămuresc nişte chestiuni în ceea ce ne priveşte.

V-am întâlnit în viaţa mea de 3 ori. O dată când m-aţi rugat să înlocuiesc un baner de pe magazinul Unirea şi să-l pun unul cu Traian Băsescu, treabă pe care am facut-o pentru că atunci credeam şi eu ca mulţi români că-i un om de treabă. A doua oară pe Strada Toporaşilor când m-aţi avertizat să nu cumpăr un teren la Schit că deranjez „Lupii” oraşului şi aţi ţinut să-mi amintiţi că Lupul mănâncă oaia şi nu invers, iar ultima dată în holul Hotelului Parc când am venit să vă rog să ne sprijiniţi logistic ca să asfaltăm pe banii noştri 2 km de drum public (strada Albac) şi mi-aţi spus că nu aveţi timp că-i campanie electorală.

Nu am o problemă personală cu dvs. cum nu am cu nici o altă autoritate din România. Criticile mele din ultimii ani sunt împotriva stării de spirit din Oraş pe care dvs. o produceţi, împotriva modului dictatorial şi incompetent cu care administraţi Alba Iulia. Am sentimentul că aţi uitat de mult că funcţia de primar este una administrativă şi aţi transformat Primăria Oraşului într-o adevărată reşedinţă prezidenţială cu toate carasteristicile – gardă personală care vă dă onorul în Cetate, zeci de delegaţii în afara ţării fără nici un rost, şi mai nou vă petreceţi mult timp la conacul boieresc din Cetatea pe care aţi decis cu orice preţ s-o renovaţi pe banii noştri fără să ne consultaţi. Acele atrageri de fonduri europene cu care încercaţi să le scoateţi ochii albaiulienilor nu sunt nişte performanţe, ci nişte obligaţii ale oricărei primării din România şi pentru care cetăţenii români au fost la un referendum şi acum plătesc din greu zi de zi.

Nu cred că este o prioritate pentru oraş renovarea Cetăţii şi n-o să mă ascund demagogic să nu afirm asta!

Într-un oraş în care dacă te internezi în spital trebuie să-ţi cumperi singur medicamente, în care singurul cinematograf arată ca o cocină, în care nu există staţie de epurare funcţională, în care în  toate zonele în dezvoltare urbanistică oamenii sunt obligati să-şi dezvolte pe banii lor reţelele de apă, canalizare sau curent, în timp ce Primăria nu investeşte nimic, nu cred că prioritatea nr.1 este a investi zeci de milioane de euro în pavele chinezeşti, bări de inox şi arhitectură din lemn de brad. Credeţi că aşa a prosperat Germania şi întreaga Europă? Prioritatea trebuie să fie infrastructura, nu sărbătorile câmpeneşti şi tăiatul panglicilor pe la firmele private.

Lipsa de transparenţă în folosirea banilor publici este o caracteristică a întregii perioade de când dumneavoastră conduceţi Primăria, cât despre atitudinea răzbunătoare faţă de cineva care vă critică sau nu vă aprobă nu mai vorbesc…

Alba Iulia are nevoie de o schimbare radicală în ceea ce priveşte viitorul Oraşului şi cât mai repede.

Alba Iulia are o prioritate şi o datorie naţională pe care dvs. aţi uitat-o demult… să arate româneşte, ca şi o gospodărie de români adevăraţi. Cu Pădurea Mamutului transformată în pădure Parc, aşa cum recomandă unul dintre cei mai mari specialişti în domeniu din România, în al cărui parc dendrologic aţi fost (inacceptabil?!?) o singură dată, anul trecut în toţi cei 10 ani de când acest OM aproape de unul singur a creeat cea mai remarcabilă bijuterie dendrologică din România aclimatizând peste 850 de specii din toată lumea, în timp ce Primăria comandă defrişarea parcurilor şi nu explică nimănui motivul.

Alba Iulia are nevoie de arbori şi de curăţenie şi nu de pavele pe care le plătim de două ori – o dată când le puneţi în operă, şi pe urmă cu taxa de parcare, Alba Iulia are nevoie de spital modern şi nu unul primitiv, are nevoie de un cinematograf de clasă europeană, şi nu de excursii la Cluj  duminica pentru că doar acolo mai pot vedea albaiulienii un film. Are nevoie de albiile Mureşului şi Ampoiului curate pentru că în primul rând suntem creştini şi apa e Sfântă.

Alba Iulia are nevoie de un nou primar şi de o nouă echipă administrativă, de un primar pe care să-l vedem zi şi noapte în Oraş, printre oameni şi printre cei care pe banii noştrii execută lucrări publice, un primar şi o administraţie care să fie al tuturor albaiulienilor şi nu al unui partid sau grup de interese.

Ca urmare în calitatea mea de cetăţean vă solicit demisia dvs. şi a întregului consiliu în vederea alegerilor anticipate la Primăria Alba Iulia şi pentru asta solicit semnăturile cetăţenilor pe www.petitieonline.ro

În speranţa că înţelegeţi că demersul meu este unul legal şi are la bază argumentele tehnice menţionate mai sus, şi nu unul personal, vă doresc o pensionare liniştită şi Să Trăiţi Bine!!!”

Mircea Trifu, cetăţean al Oraşului Alba Iulia


 

Taguri: scrisoare, deschisa, Primarul, celor, sustin, deciziile, neconditionat, Mircea Hava, Mircea Trifu, demisia, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (1)

Chioreanu
28-01-2016
Cum puteti fi contactat dle Mircea Trif? Ne place enorm pozitia dvs. si vrem sa va ajutam.
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>