#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Richard III de Shakespeare la Alba Iulia, cu Claudiu Bleont in rolul principal

Richard III de Shakespeare la Alba Iulia, cu Claudiu Bleont in rolul principal

Revista nr. 69 | 18-01-2011 | Alexandru Mitchievici

Un nou spectacol semnat de regizorul Toma Enache vine la Alba Iulia, avându-l pe celebrul Claudiu Bleonţ în rolul principal. Este vorba de spectacolul „Richard III”, de William Shakespeare, care va fi prezentat luni, 21 februarie 2011, ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Spectacolul întreprinde un turneu prin Ardeal şi Oltenia prin intermediul Agenţiei de Impresariat Artistic „Cărăbuş”, condusă de managerul Gheorghe Pătraşcu. Spectacolul a avut premiera pe 20 octombrie 2010 la Drobeta Turnu Severin. Spectacolul aduce pe scenă 50 de actori, aşa că preţul unui bilet nu mai pare chiar aşa „pipărat”: 50 de lei.

Piesa de teatru prezintă destinul regelui Richard III; în bătălia de la Bosworth Field, rămânând fără cal, regele a strigat încercând să se salveze: „Un cal, regatul meu pentru un cal!”

În 26 octombrie 2010, Claudiu Bleonţ a jucat alături de Sebastian Papaiani la Alba Iulia în spectacolul de teatru „Secta femeilor”, după opera „Norii” de Aristofan – un spectacol în regia lui Toma Enache.

Pe 23 februarie, la Alba Iulia a fost jucată piesa „Amadeus” după Peter Shaffer, cu Claudiu Bleonţ în rol principal. Piesa a fost semnată de acelaşi regizor, Toma Enache.


 

Taguri: Richard III, Shakespeare, Alba Iulia, Claudiu Bleont, rol, principal, Toma Enache, Amadeus, secta, teatru, regatul meu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>