#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Primarul orasului Campeni este mare editorialist

Primarul orasului Campeni este mare editorialist

Revista nr. 66 | 17-01-2011 | Alexandru Mitchievici

Ioan Călin Andreş este primar în Munţii Apuseni, într-o fostă capitală a moţilor, oraşul Câmpeni. Este primar liberal, dar interesele sale îl cam ţin departe de sediul PNL Alba, unde nu a mai fost văzut de ceva timp.

Tânărul primar se pregăteşte pentru campania electorală din 2012, când îl va avea contracandidat pe ţărănistul Dorel Corcheş, un om foarte bine văzut de oameni. Drept urmare, primarul Andreş a ieşit în faţă cu acest editorial cu care a început practic campania electorală...


„Sistem bolnav cu conducători bolnavi”

Dacă de mii de ani stăm cu capul plecat la diferiţi „FMI-şti”, azi suntem practic în aceeaşi situaţie, doar că azi luăm bani ca să trăim bine, iar înainte dădeam bani ca să fim lăsaţi în pace. Situaţia economică a judeţului şi a României este una cum nu s-a mai văzut, sărăcie, minciună, bani alocaţi cu tentă şi culoare politică spre administraţii care fac politică de partid şi mai nou încearcă  să influenţeze oamenii, unii oameni săraci cu duhul. Facem politică toţi, ne pricepem extraordinar de bine toţi la sport, la imitaţii, la a împroşca cu noroi unii în alţii dar nu ştim că trebuie să măturăm în faţa porţii, nu ştim să aplecăm capul spre semenul nostru aflat la ananghie, am ajuns practic să fim agenţi electorali permanenţi, pionii de pe tabla de şah a vieţii care nu vedem de nicio culoare lumina de la capătul tunelului. (...)

ROMÂNI TREZIŢI-VĂ, este ceasul al doisprezecelea, nu vă mai lăsaţi duşi de val, de o plasă în care se află o sticlă de ulei, 1 kg zahăr, 1 kg făină, nu cred că merităm să fim doar o masă de manipulat, merităm mai mult, am ajuns să facem greve şi să interpretăm „dansul pinguinului”, am ajuns să facem prestidigitaţie în faţa celor mai importante instituţii din România, am ajuns să avem două cetăţenii în România, Occidentul îşi întoarce faţa de la noi, oare de ce? Poate merităm multe din lucrurile care ni se întâmplă, de 20 de ani bâjbâim prin întuneric, incertitudine şi minciună.

Azi, mâine este 2012, ne vom afla din nou în faţa unui an electoral, care cu siguranţă va fi unul plin de peripeţii şi de plase, criza va dispărea, primăriile vor primi bani, vom fi realizat sute de kilometri de autostradă, nu vom mai avea câini pe drumuri şi şomeri cu sutele de mii, foarte mulţi parlamentari îşi vor începe din nou pelerinajul prin colegii şi vor încerca din nou să ne amăgească, noi candidaţi de primari se vor bate cu pumnul în piept ce tari şi deştepţi sunt, vom cădea din nou în plasă pentru că altfel nu ne simţim bine.

De ce să nu vedem lucrurile aşa cum sunt, reale, corecte şi cinstite, care mai sunt aşa, de ce nu încercăm să apreciem oameni adevăraţi, oameni care au făcut şi fac lucruri bune pentru dumneavoastră, din păcate suntem nostalgici când aceştia nu mai sunt, dar este prea târziu. Promisiunile actuale nu mai pot păcăli pe nimeni, nu mai pot genera niciun fel de speranţe şi nici încredere, în România anului 2012 trebuie să se producă o schimbare radicală şi nu în ultimul rând să revenim la normalitate şi de ce nu la prosperitate. În momentul de faţă  această ţară este compromisă, atât economic cât şi structural, instituţional, iar populaţia nu mai are încredere în promisiuni deşarte care se dovedesc minciuni.

(...) avem nevoie de conducători care să dinamizeze judeţul Alba şi întreaga Românie!

Există posibilitatea ca şi 2012 să ne găsească în euforia unei false prosperităţi şi românul de rând să uite 2008-2012, sper să nu se întâmple acest fenomen. Dă Doamne să se întâmple în 2011 ce ar trebui să se întâmple în 2012! Şi dă Doamne românilor mintea cea de pe urmă !  Toate cele bune să se reverse asupra acestui popor năpăstuit, că merită să aibă o viaţă de zi cu zi mai bună.

Cu stimă, pentru toţi cetăţenii judeţului Alba
Ioan Călin Andreş, primarul oraşului Câmpeni

*Acest comentariu - sau editorial sau ce o fi - a apărut luni, 17 ianuarie 2011, în ziarul „Unirea”

 

Taguri: primar, orasul, Campeni, este, mare, editorialist, Ioan Calin Andres, viceprimar, Dorel Corches, alegeri, pregatiri

Ratari

Criticisme (4)

Ogagau Paramon
18-01-2011
Primarul orasului Campeni este mare DOBITOC. "Dă Doamne să se întâmple în 2011 ce ar trebui să se întâmple în 2012!" ce ar trebui sa se intample in 2012 boule? Mai era un pic si incepeai cu blesteme...
Raspunde
Danieline
23-11-2011
Off, ce sa mai zic... m-a umflat rasul. Mai devreme ma uitam pe site-ul primariei si sunt "einspe" mii de angajati, cu fel de fel de functii interesante si cu toate acestea nici macar unul n-a fost in stare sa revizuiasca aceasta compunere de clasa a V-a a acestui primar. Imi pare rau sa spun, dar e complet ridicola, lipsita de un limbaj cordial... este, mai pe romaneste, asa cum se prezinta si el in fata celor care l-au votat: "cu mucii pe dosul manecii", cu parere de rau.
Raspunde
MDL
13-09-2013
Oare abia acum se trezesc campanarii? Oare abia acum isi vad primarul, mai libidinos si pupincurist ca niciodata? Totusi cam tarziu...au trecut mai bine de 8 ani...:|
Raspunde
UDMR
29-09-2014
Un Pacalici, de la PRM...
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>