#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Cetatenii au acum o alternativa solida la actuala guvernare

Cetatenii au acum o alternativa solida la actuala guvernare

Revista nr. 65 | 13-01-2011 | Alexandru Mitchievici

„Cetăţenii au acum o alternativă solidă la actuala guvernare”

(despre ciudata alianţă dintre PNL şi PC)

Partidul Naţional Liberal nu admite să constate doar că România se transformă, pe zi ce trece, în prizoniera unei puteri politice corupte şi insensibile la necesităţile naţionale. Este evident faptul că PD-L a pierdut mesajul dreptei unite şi a pierdut locul în spectrul politic de dreapta, menţinându-şi doar preocuparea de a-şi satisface clientela politică.

În aceste condiţii, PNL a ales să devină motorul politicii româneşti, realizând o mutare de şah surprinzătoare, reuşind să scoată din amorţire strategiile preelectorale. Motivaţia preşedintelui Crin Antonescu de a realiza această Alianţp de Centru Dreapta cu PC constă în coagularea unei alternative serioase, palpabile şi viabile la aceasta guvernare catastrofale. Obiectivul lui Antonescu, declarat încă de la preluarea mandatului sau la conducerea PNL, a fost de a strânge în jurul nostru toate partidele interesate în instaurarea unei democraţii reale şi în dezvoltarea pe principii sănătoase a întregii ţări. Printr-o astfel de alianţă, PNL are şansa şi capacitatea de a veni cu soluţiile necesare refacerii României şi revenirii la puterea economică a ţării din perioada 2006-2008, când Tăriceanu era prim ministru. Acest gest era necesar şi deoarece PNL trebuie să fie partidul care să dicteze cum evoluează politica în România şi pentru a-şi manifesta spiritul de iniţiativă, în vederea câştigării guvernării în 2012.

Cel mai important lucru este faptul că Alianţa de Centru Dreapta nu schimbă cu nimic programul şi orientarea politică a PNL. Programul PNL rămâne, doctrina rămâne şi memoria trecutului PNL nu suferă nici o atingere. Tot ce se modifica este şansa ca programul PNL să fie pus cât mai grabnic în aplicare, precum şi ponderea acestui program într-un guvern de coaliţie, pentru cazul probabil în care PNL singur nu va putea câştiga majoritatea absolută. Ambele posibilităţi sunt acum mult mai aproape de materializare.

PNL face tot posibilul pentru a coagula toate curentele democratice şi raţionale de dreapta şi de centru. Între ele, greutatea cea mai mare o au curentele mai conservatoare, naţionale, creştin-democrate. Un mare partid liberal nu poate fi complet fără o aripă care atinge centrul, locul în care se câştigă alegerile, unde se află independenţii, intelectualii, oamenii interesaţi politic, dar neînregimentaţi ideologic, dezamagiţii, cei care-şi doresc schimbarea. O altă aripă, mai mică, parte cvasi-permanentă din curentele liberale este cea social-liberală. Liberalismul este cea mai veche şi mai buna filosofie democratică şi economică. Deşi soluţiile liberale au fost atacate dur şi din toate părţile, mai toţi adversarii au adoptat tacit politicile şi principiile liberale, pe care le combătuseră. În acest moment, ACD este un prim pas pentru ca actuala Opoziţie să îşi asume responsabilitatea de a stopa suferinţele şi dezastrul economic produs de guvernarea PDL. Apare, în sfârşit, o forţă care aduce soluţii concrete pentru redresare economică şi revigorarea externă a României, spulberând, totodată, şi mitul că PDL ar fi un partid de dreapta.

Acum, la nivelul judeţului Alba, conform Protocolului Alianţei dintre PNL şi PC, se constituie Consiliul Judeţean de Conducere (CJC), format din câte 3 membri ai fiecărui partid (inclusiv preşedinţii). Acest Consiliu este condus de către preşedinţii celor două filiale, în calitate de copreşedinţi. În colaborare cu aliaţii noştri vom adopta măsurile de colaborare pe plan judeţean, până la alegerile locale, şi vom pregăti participarea pe liste comune în aceste alegeri, ţinând cont de măsurile necesare de colaborare în administraţia judeţeană pentru buna administrare a judeţului şi pentru dezvoltarea echilibrată a acestuia.

Programul economic al ACD este bazat pe un set de principii, în aşa fel încât obiectivele pe termen scurt, pâna în anul 2012 să ducă la stoparea declinului economic şi reluarea creşterii financiare, în aşa fel încât să se reuşească achitarea datoriilor statului, de circa 4 miliarde euro către firmele private. Din acest moment, prin reducerea impozitării directe şi simplificarea sistemului de taxe, se urmăreşte creşterea veniturilor bugetare, crearea a cel puţin 200.000 de noi locuri de muncă, în doi-trei ani, şi atragerea de fonduri europene echitabile pentru întreaga ţară. Deoarece aceste fonduri trebuie absorbite eficient şi integral, ACD îşi propune să restructureze cheltuielile bugetare şi să pună accent pe investiţii în proiectele deja începute şi destinate unei părţi cât mai mari a populaţiei, cum sunt marile proiecte din infrastructură.

Pe termen mediu şi lung ACD îşi propune asigurarea stabilităţii economiei şi o rată de creştere de cel puţin 4,5%, anual, după anul 2012, prin atragerea a cel putin 35 miliarde euro până în 2016. Aceste investiţii vor duce la scăderea ratei somajului până la un nivel de circa 5% şi la creşterea exporturilor. Creşterea economică va putea duce la reforma sistemelor de pensii şi de sănătate. Aceste obiective vor fi realizate exclusiv pe baza programului liberal, care prevede inclusiv reducerea TVA şi reducerea cotei CAS, pentru încurajarea muncii şi recâştigarea competiţiei cu ţările Uniunii Europene.

Prin acţiunile sale, PNL dovedeşte că este deschis oricărei opţiuni politice democratice pentru a schimba România în bine, pentru a reda românilor încrederea în ei înşişi, în instituţiile statului, în economia naţională şi în propriul viitor.

Simion Creţu, Vicepreşedinte PNL Alba

*Articol apărut în ziarul Monitorul de Alba, joi, 13 ianuarie 2011
 

 

Taguri: cetatenii, au, acum, alternativa, solida, actuala, guvernare, PNL, PC, Simion Cretu, Alba Iulia, mezalianta, contra, naturii, f

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>