#459
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    

Liberte, inegalite, fraierite

Revista nr. 58 | 23-11-2010 | Alexandru Mitchievici

 

„Liberté, inégalité, fraierité!”

Prezent la Lisabona la marele summit NATO, Traian Băsescu a cam rămas de căruță. Pentru Băsescu summitul NATO ar trebui să fie ca o oglindă-oglinjoară în care să-și vadă adevărata imagine: cocoşată, malformată, hidoasă. Din tot ce a promis în 2005, Traian Băsescu nu a făcut nimic, decât circ ieftin, iar câştigarea celui de-al doilea mandat va rămâne în istoria fraudării post-revoluţionare.

Revenind la Lisabona, Traian Băsescu a primit ceea ce a meritat probabil. Aflat mereu în căutare de Mari Licurici, Băsescu s-a întâlnit doar cu Licuricii Medii şi foarte vocali Sarkozy şi Berlusconi. Numai că Traian Băsescu a fost tratat cu refuz: Sarkozy i-a dat cu flitul lui Traian Băsescu, iar Berlusconi i-a făcut un gest politic mai neprotocolar: i-a arătat cu degetul că are probleme la mansardă.

Nu ne-ar deranja foarte tare că pe plan internaţional măcar Traian Băsescu primeşte ce merită, dar el reprezintă România, şi face ţara de ruşine pe la tot felul de întâlniri.

Chestionat de jurnaliștii români, Sarkozy a revenit şi l-a lăudat pe Băsescu, în glumă însă: cum că preşedintele e mare, tare, unic şi irepetabil, cum că cei doi au stat de 15 ori de povești la summitul din Lisabona. Ei, da. Şi Ceauşescu a fost măreţ şi geniu, dar asta nu l-a împiedicat pe Ion Iliescu să-l remanieze la summitul PCR-KGB-Securitate din decembrie 1989.

Marele idol al Elenei Udrea trebuie să reflecteze: capitalul său s-a epuizat şi România ar trebui să aibă un nou conducător. Partea proastă e că mandatul lui Băsescu expiră abia în 2014, iar noi vom fi cu 4 ani mai bătrâni. Așadar încă 4 ani rataţi pentru români din cauza unui conducător opac, dăunător, a cărui garanţie a expirat de mult. Rămânem cu amintirea aceea din septembrie a golanilor poliţişti care părea să anunţe o nouă revoluţie care însă nu a mai venit: Afară, afară, fiinţă extraordinară!


Editorial apărut luni, 22 noiembrie, în „Informaţia de Alba”, semnat de Iulian Brok

 

Taguri:Liberte, inegalite, fraierite, editorial, Informatia de Alba

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>