#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator

Elena, soarele care rasare din Modrogan

Revista nr. 58 | 23-11-2010 | Alexandru Mitchievici

 

„Elena, soarele care răsare din Modrogan”


Întâmplarea face ca în aceeaşi zi în care Elena Udrea era aleasă şefă a PDL Bucureşti, tot atunci am văzut filmul lui Andrei Ujică, „Autobiografia lui Ceauşescu”, în care am văzut creşterea şi decăderea altei Elene: evident e vorba de anagramata consoartă a lui Nicolae Ceauşescu, cea care a ajuns să-l domine pe dictator şi să dicteze în anumite aspecte de stat.


Ei bine, în aceste vremuri, evoluţia spectaculoasă a Elenei Udrea nu are cum să nu te facă să te gândeşti la cea cealaltă Elenă. La alegerea Elenei Udrea în fruntea PDL am auzit atâtea laude, metafore, de parcă era vorba de Elena Ceauşescu: cad pradă farmecului dumneavoastră, frumoasă, inteligentă, tenace (T. Baconschi), serioasă, eficientă, muncitoare (generalul Oprea), un Kill Bill al politicii româneşti (Turcan). Culmea lăudăroşeniei a atins-o însă Ioan Olteanu: soarele poate să răsară pentru PDL din nou de la Bucureşti – care nu a uitat să amintească de creşterea lui Traian Băsescu câştigând primăria Bucureştiului. Cu atâtea calităţi, Elena Udrea nu ar mai trebui să candideze, ar trebui să fie numită direct, ca pe vremea sinistrei şi odiosului.


Da, direct de la sediul din str. Modrogan al PDL, de acolo va răsări soarele, stimaţi lăudători oficiali. Ar fi sinistru aproape, dacă nu ar fi şi absurd şi grotesc! Atâtea osanale parcă nu se potrivesc tocmai bine cu secolul XXI.


În fine, o felicităm pe Elena Udrea pentru faptul că a câştigat conducerea celei mai importante filiale PDL din ţară… chiar dacă a candidat de una singură.
Dacă ne aducem aminte un intelectual portocaliu vorbea de băsescianism. Acum după glorioasă epocă a băsescianimsului de partid şi de stat, cred că avenit vremea iniţierii cultului eleno-udrizilor, iar altarul pentru credincioşii acestui cult să fie acolo de unde răsare soarele: str. Modrogan, Bucureşti, România.


Editorial apărut marţi, 23 noiembrie, în „Informaţia de Alba”, semnat de Iulian Brok

 

Taguri:Elena, soarele, care, rasare, Modrogan, editorial, Informatia de Alba

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>